Άναψε φωτιές ο υπουργός “Ανάπτυξης”, Μ. Χρυσοχοΐδης, με τα όσα είπε για την κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας Θράκης κι ειδικά με το να αποκαλέσει “λαϊκιστές” όσους είναι υπέρ της λειτουργίας της. Κι αυτό επειδή ήταν το ΠΑΣΟΚ κι ο >>>

Γ. Παπανδρέου που επέμεναν ότι η γραμματεία δημιουργήθηκε επειδή… έπρεπε να συμβάλει στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβη ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε εκδήλωση του Σ.Β.Β.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης φιλοξενούμενος σε εκδήλωση της επιχειρηματικής κοινότητας της Μακεδονίας και της Θράκης, επέλεξε μεταξύ άλλων να κατηγορήσει ως λαϊκιστές και υποκριτές όσους υπερασπίζονται τη λειτουργία και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης.

Του θυμίζουμε απλώς ότι :

  • Η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου στην οποία ο ίδιος υπήρξε, επί μακρώ, επίλεκτο στέλεχος.
  • Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, υποτίθεται ότι, κυρίως με την ένταξη της νεοσύστατης Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (Ε.Μ.Α), προοριζόταν να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος και αναβαθμισμένος.
  • Η Γενική Γραμματεία λειτουργεί, με τον τρόπο που λειτουργεί, με ευθύνη της κυβέρνησης την οποία υπηρετούσε και ο ίδιος.
  • Η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, μέσω της αρμόδιας Υφυπουργού είχε δηλώσει στις 13/11/2009, ότι : «Η Γενική Γραμματεία αποκτά την ιστορική ευκαιρία μέσω της καταλληλότερης οργάνωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών να ρυθμίσει και αυτά τα σημαντικότατα ζητήματα για την Μακεδονία» (Αναφερόμενη στο «Μακεδονικό», καθώς και σε άλλα εθνικά θέματα).

Το ποιοί είναι υποκριτές και λαϊκιστές τίθεται στην κρίση των Ελλήνων πολιτών».