Νέα πλατεία απέκτησε το Φίλυρο. Με συνολική ανάπλαση που υλοποίησε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη αναβαθμίστηκε η εικόνα όλου του κέντρου του οικισμού, που πλέον μετατρέπεται σε χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων για τους πολίτες. >>>Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που καλύπτει συνολικά 1.330 τ.μ. στο κέντρο του Φιλύρου. Σχεδιάστηκε και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη διοίκηση του πρώην δημάρχου Χορτιάτη Μιχάλη Γεράνη. Εχοντας ως στόχο τη ριζική ανακαίνιση της πλατείας, την εκ νέου διαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, ο οποίος θα έχει πολλαπλό ρόλο και θα προσφέρει στους χρήστες του διάφορες δυνατότητες χρήσης. Η ανάπλαση κόστισε 350.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε με ταχείς ρυθμούς από τη σημερινή διοίκηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.
Στο χώρο της πλατείας τοποθετήθηκαν καινούργια πλακάκια, καθώς και οδηγός διαδρομής ατόμων με τυφλότητα, κατασκευάστηκαν δύο καθιστικά-γωνίες συγκέντρωσης που ενθαρρύνουν τις συναντήσεις των πολιτών, τοποθετήθηκαν πέργολες με φύτευση αναρριχόμενων φυτών και χαμηλά καλλωπιστικά και εποχιακά φυτά και διαμορφώθηκαν καλαίσθητα σκαλοπάτια, επενδυμένα από μάρμαρο. Επίσης με κατασκευή παρτεριών και επίστρωση του δαπέδου με μάρμαρο διαμορφώθηκε ο χώρος που προβλέπεται για την τοποθέτηση μνημείου στην πλατεία, ενώ πραγματοποιήθηκε και φύτευση νέων δένδρων περιμετρικά του χώρου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλη την επιφάνεια του χώρου της πλατείας και σύμφωνα με τα σχέδια και τις οδηγίες της επίβλεψης τοποθετήθηκε σύστημα άρδευσης με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Επίσης ανανεώθηκε όλος ο ηλεκτροφωτισμός και τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμός περιμετρικά της πλατείας με 16 ιστούς φωτισμού.
«Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που ξεκίνησαν οι συνάδελφοι πρώην δήμαρχοι σε κάθε περιοχή ήταν μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, που υλοποιούνται. Σήμερα είμαστε περήφανοι που παραδίδουμε στους κατοίκους του Φιλύρου, της πιο ακριτικής περιοχής του δήμου μας, ένα έργο-κόσμημα για να το χαρούν», σημειώνει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.