Ο… Μάικ Λαμάρ, ο γνωστός ταχυδακτυλουργός, ωχριούσε μπροστά στην απατεώνισσα που προσπάθησε να πουλήσει –δήθεν- λίρες σε ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου. >>>

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ένας 46χρονος, ο 51χρονος φίλος του και ένας 26χρονος, μεσολάβησαν στην ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου, για να δεχτεί ένα ζευγάρι που “είχε να πουλήσει χρυσές λίρες”. Η 51χρονη ιδιοκτήτρια δέχτηκε και κλείστηκε τηλεφωνικό ραντεβού.

Στο ραντεβού, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2012, πήγαν ο 46χρονος με το άγνωστο –ως τώρα- ζευγάρι. Έδειξαν στην ιδιοκτήτρια ένα σακούλι με 245 χρυσές λίρες και συμφώνησαν στην τιμή των 79.000 ευρώ.

Την ώρα, όμως, που η 51χρονη ιδιοκτήτρια έσκυψε στο ταμείο, η άγνωστη γυναίκα αντικατέστησε το σακούλι με τις λίρες με ένα άλλο γεμάτο… 50λεπτα του ευρώ! Πήραν τα χρήματα, άφησαν το πουγκί με τα 50λεπτα κέρματα και… εξαφανίστηκαν.

Όταν η 51χρονη ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε την απάτη, ειδοποίησε την αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, το απόγευμα της επομένης, συνέλαβαν τους δύο από τους δράστες: τον 46χρονο και τον 51χρονο. Αναζητούν το μεσολαβητή, 26 χρόνων και το άγνωστο ζευγάρι.

Εναντίον των δραστών, που υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ιδέα για την απάτη, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία. Μάλιστα, οδηγήθηκαν, ήδη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται οι έτεροι τρεις συνεργοί.