Βροχή διαμαρτυριών στο δήμο Θεσσαλονίκης, για τα πρόστιμα στάθμευσης παρελθόντων ετών. Πολλοί είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα τα οποία… έχουν ήδη πληρώσει! >>>

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης, καταγγέλλει πως τον τελευταίο μήνα έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από πολίτες, κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πρόσφατα έλαβαν από το δήμο Θεσσαλονίκης σημειώματα να πληρώσουν κλήσεις για παράνομη στάθμευση, τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει στο παρελθόν.

Να σημειωθεί πως ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Θεσσαλονίκης, κ.Χασδάι Καπόν, έχει παραδεχτεί πως κι ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης παρόμοιων διαμαρτυριών.

“Η παραδοχή του κ.Καπόν, ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τη βασιμότητα του ισχυρισμού, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσει ξανά όποιος δεν έχει κρατήσει τις αποδείξεις πως έχει πληρώσει τις συγκεκριμένες κλήσεις πριν από δέκα ή δώδεκα χρόνια, πλήττει θανάσιμα την αξιοπιστία του δήμου. Γιατί κανένας λόγος δεν υφίσταται να κρατά κάποιος μετά από χρόνια μία απόδειξη, η οποία θα τον εξασφάλιζε μόνο έναντι του δήμου, ο οποίος όμως έχει το αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής”, τονίζει ο κ. Μάτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων, υποστηρίζει ότι “η διοίκηση, η οποία ανακάλυψε τις κλήσεις που δεν είχαν αποσταλεί πριν από 15 χρόνια, έπρεπε να ανακαλύψει τρόπους, έστω δύσκολους και περίπλοκους, με τους οποίους να ελέγξει αν έστω μία από αυτές τις κλήσεις είχε πληρωθεί. Και επειδή δεν το έκανε πριν τις στείλει, να το κάνει τώρα”!

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως προτιμά ένα δήμο με λιγότερο γεμάτα ταμεία, αλλά περισσότερη αξιοπιστία και σεβασμό στο δημότη. “Άλλωστε το θέμα δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι να έχουμε περισσότερα έσοδα, αλλά τι γίνονται αυτά τα έσοδα”, καταλήγει!