Για ολιγωρία και αλαζονεία, στάσεις που “τίναξαν στον αέρα μια επέτειο – σταθμό” και, αντ’ αυτής, ντροπιάζουν την πόλη, κατηγορεί τη διοίκηση Μπουτάρη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» και βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκας. >>>

Ο κ. Γκιουλέκας, με σφοδρή ανακοίνωσή του, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την παραίτηση των μελών του δ.σ. της εταιρίας, στην οποία η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε αναθέσει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, έκανε λόγο για “εξευτελισμό και απαξίωση της Θεσσαλονίκης” που “δεν έχει προηγούμενο”.
“Ο Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση του Δήμου αποδείχθηκαν ανίκανοι, εκτός απ’ όλα τα άλλα, να διαχειριστούν ακόμη και το ζήτημα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης”, τονίζει στην ανακοίνωση. Κατηγορεί, επίσης, τη διοίκηση του δήμου, για “αδιαφορία, έλλειψη συντονισμού και μη έγκαιρη δραστηριοποίηση”.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” επισημαίνει ότι, από τον Ιανουάριο 2011, η ομάδα του είχε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. “Ο Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση του Δήμου αδιαφόρησαν προκλητικά και μόνο μετά την παρέλευση αρκετών μηνών ανέθεσαν στην εταιρία «Θεσσαλονίκη 2012» (που είναι η μετεξέλιξη της εταιρίας «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκης») το σχεδιασμό του εορτασμού”. Καταγγέλλει πως, από τότε έως σήμερα “η διοίκηση του Δήμου αδράνησε παντελώς, παρά τις συνεχείς μας πιέσεις, με αποτέλεσμα να μην γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και να διαπιστωθεί πια κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2011, ότι τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό δεν μπορούν τελικά να δοθούν”.
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι, όταν προτάθηκε να πάνε όλες οι παρατάξεις στην Αθήνα, “για να πιέσουμε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για κονδύλια”, ο κ. Μπουτάρης “με αλαζονεία και πρωτοφανή έπαρση” αρνήθηκε, απαντώντας “πως «δε συνδιοικούμε και τις αποφάσεις τις λαμβάνει μόνο η διοίκηση», χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή κανενός άλλου”.
“Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σήμερα η Θεσσαλονίκη να χάνει μία μοναδική ευκαιρία να τονίσει την παρουσία της ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κ. Γκιουλέκα.
Η δημοτική παράταξη “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Γιάννη Μπουτάρη και ζητά σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου “με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας, μέσω του Σώματος, για τις πρωτοφανείς αυτές διαστάσεις που πήρε το θέμα. Για τη μοναδική ολιγωρία που επέδειξαν ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, μια στάση που τίναξε στον αέρα μια επέτειο – σταθμό και ντροπιάζει τελικά την ιστορική μας πόλη. Ζητούμε εξηγήσεις, όπως ζητούμε και τις παραιτήσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων που είχαν αναλάβει να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό του εορτασμού”.
Μάλιστα, ο κ. Γκιουλέκας αναρωτιέται “εάν η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε, είναι αποτέλεσμα ενός μεθοδευμένου και προμελετημένου σχεδίου ή άλλη μία επίδειξη ανικανότητας της δημοτικής αρχής”.
Η «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», μετά από αυτές τις εξελίξεις, αποσύρει την εκπρόσωπό της από το δ.σ. της εταιρίας «Θεσσαλονίκη 2012». Δηλώνει, δε, πως ανεξάρτητα με την οποιαδήποτε συνέχεια δοθεί στο ζήτημα, θα τιμήσει “με κάθε τρόπο, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της πόλης, αυτήν τη σημαντική επέτειο”.