Στη Γερμανία βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επαφών με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων της χώρας. >>>

 

Φαίνεται πως ο κ. Μπουτάρης, αλλά και οι τρεις αντιδήμαρχοι που τον ακολουθούν, αντλούν ιδέες για το θέμα της ανακύκλωσης και τις διαχείρισης απορριμμάτων: Χθες, ο κ. Μπουτάρης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου.

“Στόχος των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η σύναψη συνεργασιών, ε αυτοδιοικητιά επίπεδα”, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μπουτάρης.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε μακρά συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό και εντεταλμένο της καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Το βράδυ, παρακολούθησε την πρεμιέρα του πρωτότυπου έργου «Γεια σου Αϊντα» στην όπερα Νόικελν, έργο το οποίο θα ανέβει και στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Μαρτίου.

Σήμερα, ο κ. Μπουτάρης είχε επαφές με τα μέλη της Ομάδας Ελληνογερμανικής Φιλίας του Γερμανικού Κοινοβουλίου και ακολούθησε γεύμα με την υφυπουργό Εξωτερικών, Κορνήλια Πίπερ. Στη συνέχεια, η αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάϊ Καπόν, Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Πολιτισμού, Σπύρος Πέγκας, μετέβη σιδηροδρομικώς στην πόλη του Αμβούργου, όπου αυτήν την ώρα έχει συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης.