Το ‘παν και το ΄καναν… Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση της περιφερειακής οδού προς τους Ελαιώνες (στροφή Πανοράματος), στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από τις 9 το πρωί. >>>

 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, εκτός έδρας, για περίπου εννέα μήνες και των νυχτερινών και των υπερωριών τους από τον Αύγουστο. Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί και θα καταβληθούν, οι ίδιοι παραμένουν δύσπιστοι μέχρι σήμερα, καθώς η εξόφλησή τους έχει αναβληθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Σε απόσταση… αναπνοής από το σπίτι του υπουργού έχουν παρκάρει –χωρίς να κλείνουν το δρόμο- 14 ασθενοφόρα. Άλλα έξι -με προσωπικό ασφαλείας- εξυπηρετούν έκτακτα περιστατικά.

«Πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας για τις μετακινήσεις εκτός έδρας, ποσά που δοκιμάζουν τις οικονομικές μας αντοχές στη διάρκεια του μήνα, που προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα, όπως, όπως, με τους συρρικνωμένους μισθούς μας. Χωρίς να υπολογίζουμε τα νυχτερινά, τις υπερωρίες. Μας χρωστούν και δεν μας πληρώνουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε στο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, στα ασθενοφόρα υπάρχουν πολλά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. “Ακόμη και τα στρώματα έκτακτης ανάγκης, που πρέπει να τα ανοίγουμε σε ένα λεπτό, για να σώσουμε ζωές, είναι στερεωμένα με ακατάλληλους ιμάντες. Για να τα λύσουμε και να τα ανοίξουμε περνούν πολύτιμα λεπτά για τη ζωή των ασθενών”, λένε χαρακτηριστικά.