Άκαρπη η συνάντηση του Αλέκου Μπακατσέλου με την αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ο εκδότης του "Αγγελιοφόρου" επιμένει να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας και να μείνει με το Κυριακάτικο και το Ίντερνετ. >>>


Αυτά διαμήνυσε ο εκδότης στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπως ανακοινώθηκε, πριν από λίγο, στην εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων, που συνεχίζεται στο κτίριο της Ένωσης (Στρ. Καλλάρη 5).

Και σα να μην έφθανε αυτό, ο εκδότης διεμήνυσε, όπως ανακοινώθηκε, πως δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού θα του δώσουν τη δυνατότητα να... βρει χρήματα για να πληρώσει αυτούς που θα απολύσει. Θεωρεί προειδοποίηση απόλυσης τα έγγραφα που έστειλε σε δημοσιογράφους (και όχι μόνον) πριν δυο βδομάδες, άρα θα προχωρήσει σε απόλυσή τους με μειωμένη αποζημίωση, ενώ, ταυτόχρονα, θα διατηρεί σε ειδικό καθεστώς διαθεσιμότητας τους προς απόλυση, ώστε να μην αμείβονται ως τότε με κανονικό μισθό!

Ο κ. Μπακατσέλος φέρεται αποφασισμένος να διατηρήσει έναν ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων και, μάλιστα, όχι με τους μισθούς που προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας!

Τέλος, για κερασάκι στην τούρτα, διεμήνυσε ότι, στην αρχή του Φεβρουαρίου θα αποσταλούν και νέες ειδοποιήσεις, με δικαστικό κλητήρα, σε άλλους εργαζόμενους (από τους οποίους οι έξι θα είναι δημοσιογράφοι).