paok_aek_2_0_20120119_01Δραματική ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στην Τούμπα. Είχε να αντιμετωπίσει έναν ΠΑΟΚ με τεράστιες ελλείψεις, αλλά και άλλου είδους προβλήματα και κατάφερε να μην κάνει φάση! Κι όμως, η διοίκηση τα ΄βαλε με τη διαιτησία, ενώ ο προπονητής είδε πως η ομάδα του ήταν… καλύτερη! >>>

 

Να τι είπε ο Κωστένογλου:  "Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών μου. Ο ΠΑΟΚ έκανε μία φάση, ας την πούμε φάση, με τον Λίνο. Γενικά ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ. Δεν αναφέρομαι στη διαιτησία, αλά το συγκεκριμένο πέναλτι αλλάζει όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ", είπε αρχικά και πρόσθεσε πως:

"Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ υπολογίζονται κανονικά. Είχαμε μία αναγκαστική αλλαγή, νωρίς και μετά άλλες δύο με επιθετικούς παίκτες. Είμαι γενικά ικανοποιημένος γιατί ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις, σπάσαμε τη μπάλα πολλές φορές, αλλά μας έλειψε η τελική πάσα".

Και να τι ανακοίνωσε η διοίκηση:  "Ένας "μικρός" διαιτητής με ακόμα πιο "μικρούς" βοηθούς εξετέλεσαν εντεταλμένη υπηρεσία, ακολουθώντας στο ακέραιο τις κατευθύνσεις του εντολέα τους. Τις Απόκριες τις έφερες νωρίς Κύρο. Συνέχισε να προκαλείς... Η ΑΕΚ περνάει δύσκολες στιγμές αλλά πάντα να θυμάσαι ότι παραμένει ΑΕΚ και σύντομα, τόσο εσύ όσο και τα αποπαίδια σου, θα την βρείτε μπροστά σας πιο δυνατή από ποτέ. Η ντροπή είναι άγνωστη λέξη για εσένα. Το ΚΥΡΟΣ, τυχαίο όνομα σου. ΦΤΟΥ ΣΑΣ "ΒΙΑΣΤΕΣ" του ποδοσφαίρου".

Ποιος, όμως, ήταν ο παίκτης που έκανε τις φάσεις για να ΄ναι η ΑΕΚ καλύτερη του ΠΑΟΚ; Ο Λεονάρντο; Μα, για την ανυπαρξία του τον αντικατέστησε ο Κωστένογλου στο 45. Ο αντικαταστάστης του; Ο Λυμπερόπουλος είχε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή του Γλύκου, που κατέληξε άουτ –κι από εκεί κι έπειτα… σιωπή. Ο Μπέλεκ; Μα, ούτε ξεκόλλησε από τον ασβέστη, που τον είχε στριμώξει ο Σταφυλίδης. Ο Σιαλμάς; Μια φορά έκανε σουτ σε 90 λεπτά αγώνα, από απόσταση δύο μέτρων από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γλύκου κι έστειλε τη μπάλα στην… μπουτίκ του ΠΑΟΚ.

Εκτός αν ο κ. Κωστένογλου θεωρεί ευκαιρίες τα μακρινά σουτ των παικτών του από το 70 κι έπειτα –σουτ για προπόνηση στον νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, που δε δυσκολεύτηκε ούτε για μία στιγμή.

Κι ας δούμε τη φάση του πέναλτι. Αυστηρό; Φυσικά. Μάλιστα, από τις κάμερες της πλευράς των επισήμων, φαίνεται πως ο παίκτης της ΑΕΚ δεν ακουμπά τον Λάζαρ. Έλα, όμως, που υπάρχει κάμερα στην απέναντι πλευρά, εκεί που βρισκόταν ο βοηθός που έδωσε το πέναλτι… Κι εκείνη η κάμερα δείχνει τον Κάλα να βάζει το χεράκι του, να τραβά από τη φανέλα τον παίκτη του ΠΑΟΚ κι εκείνος να πέφτει. Δίνονται, στην Ελλάδα, πέναλτι τα τραβήγματα της φανέλας; Χθες, στην Τούμπα, δόθηκαν…

Στο βίντεο που ακολουθεί, έχει παραλειφθεί το ριπλέι αυτής της κάμερας. Όπως και σε όλα τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα διάφορα site. Δείτε, όμως, στο δεύτερο ριπλέι, στο 00.45, το αριστερό χέρι του Κάλα. Είναι το.. δεύτερο μισό της παράβασης που, ομολογουμένως, οδηγεί σε αυστηρή τήρηση των κανονισμών από το Γιάχο.