Σε φιάσκο εξελίσσεται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κώστα Γκιουλέκα, η υπόθεση 2012. Καταγγέλλει, μάλιστα, ως ανιστόρητους κάποιους που >>>

επιμένουν ότι, πριν το 1912, στη Θεσσαλονίκη συμβίωναν “υπό ιδανικές συνθήκες” Τούρκοι κι Έλληνες!
Με ανακοίνωσή του ο κ. Γκιουλέκας καταγγέλλει πως το 2012 που η πόλη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της και είναι μία χρυσή ευκαιρία για να τονίσει την παρουσία της ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με τη νεολαία της, τα πανεπιστήμιά της, τον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο της, τον πολιτισμό της, η διοίκηση του δήμου απουσιάζει.
«Με τη συμπλήρωση ενός αιώνα της ελεύθερης Θεσσαλονίκης οφείλουμε να κάνουμε μία ουσιαστική ανασκόπηση και να ξαναζωντανέψουμε στη μνήμη όλων των Θεσσαλονικέων τα ιστορικά αλλά και τα υπόλοιπα γεγονότα σημάδεψαν και καθόρισαν την ταυτότητα της πόλης μας. Λυπούμαστε, όμως, πραγματικά που σήμερα κάποιοι άλλοι, όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση του Δήμου, όχι μόνο σιωπούν εκκωφαντικά αλλά ούτε καν αναγνωρίζουν αυτό καθαυτό το γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης μας, αφού κάποιοι από αυτούς αναφέρουν απροκάλυπτα, με δηλώσεις τους, ότι δεν υπήρξε ποτέ πόλεμος για την απελευθέρωση της πόλης και ότι στη Θεσσαλονίκη συμβίωναν, κατά την τουρκική κατοχή, Έλληνες και Τούρκοι ως… αδέρφια και, μάλιστα, υπό… ‘ιδανικές συνθήκες’»!
Ο κ. Γκιουλέκας καταγγέλλει ότι «οι ανιστόρητοι αυτοί άνθρωποι είναι υπεύθυνοι να οργανώσουν τον εορτασμό για την απελευθέρωση της πόλης, είναι εκείνοι που σήμερα, τέταρτη ημέρα του νέου έτους, που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, παραμένουν αδρανείς και απουσιάζουν. Δυστυχώς, έως τώρα ο εορτασμός βρίσκεται ‘στον αέρα’ αφού η κωλυσιεργία από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου είναι μοναδική και η ανικανότητα έφτασε πια στο αποκορύφωμά της. Τα χρήματα, που επρόκειτο εδώ και μήνες, να δοθούν για να υποστηριχθούν κάποιες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την πλευρά του Δήμου για το 2012, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί, με αποτέλεσμα η όλη υπόθεση να εξελίσσεται σε ένα πρωτοφανές φιάσκο. Τίποτε δεν θυμίζει ότι η πόλη γιορτάζει, αφού υποδέχθηκε το 2012 βυθισμένη στο σκοτάδι και πνιγμένη στα σκουπίδια. Ας αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους. Σίγουρα δεν αξίζει κάτι τέτοιο στη Θεσσαλονίκη».