Κυριολεκτικά στου... κασίδη το κεφάλι νομοθετεί η κυβέρνηση Παπανδρεοπαπαδήμου! Τα νομοθετήματα του χθες, αποσύρονται σήμερα, για να ακολουθήσουν νέα πειράματα αύριο. Λες και βρισκόμαστε σε... δοκιμαστικό σωλήνα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση που πρόσφατα αύξησε! >>>

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση στην παρούσα φάση, υποστήριξε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτίνας της ΝΔ Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα.

"Ήταν λάθος που... δεν έγινε κατά λάθος"

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος». Άντε βγάλτε συμπέρασμα! Ήταν λες κι έλεγε ο υπουργός ότι το μεσοπρόθεσμο είναι λάθος! Αφού εξ' αιτίας του η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε... λάθος μέτρα!

Είπε, ακόμη, ότι, όταν τέθηκε σε ισχύ το μεσοπρόθεσμο, «και με δεδομένο ότι στη γλώσσα των πιστωτών οι στόχοι είναι πάντα ονομαστικοί, ελήφθη μια σειρά από λανθασμένα μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και αυτό».

«Αν ήμασταν σε άλλη εποχή και δεν είχαμε κάνει τα λάθη που είχαμε κάνει επί δεκαετίες, δε θα λαμβάναμε τέτοια μέτρα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.