Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο Εργασίας, αφού με μια απίστευτη ρύθμιση που παραλίγο να περάσει οι παιδόφιλοι, οι επιδειξιομανείς, οι τζογαδόροι, οι κλεπτομανείς και οι πυρομανείς θα συγκαταλέγονταν στα άτομα με αναπηρία από 20% έως 35% και όπως είναι λογικό θα δικαιούνταν προνόμια.

Οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες και φυσικά ανάγκασαν τον υπουργό κ. Κουτρουμάνη, να πάρει πίσω την πρωτοφανή ρύθμιση.
Συγκεκριμένα πριν από δύο μήνες περίπου, στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 2611 υπήρχε η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, για ρύθμιση η οποία θα καθόριζε τα ποσοστά αναπηρίας με βάση κάποια πάθηση (σωματική ή ψυχική).
Στον κανονισμό συμπεριλαμβάνεται πίνακας με κατηγορίες ατόμων, υπό τον γενικό τίτλο «Τυχόν μόνιμες βλάβες της προσωπικότητας μετά από εμπειρίες ή ψυχική πάθηση, οι διαταραχές έξεων και παρορμήσεων, οι διαταραχές του ψυχοκοινωνικού φύλλου και οι διαταραχές σεξουαλικής προτίμησης - διαστροφές», οι οποίες «πριμοδοτούνται» με ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%.
Παρατίθεται ο σχετικός πίνακας:
- Παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια ΠΑ: 20-35%
- Πυρομανία ΠΑ: 20-35%
- Κλεπτομανία ΠΑ: 20-35%
- Φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
- Παρενδυτικός φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
- Επιδειξιομανία ΠΑ: 20-30%
- Hδονοβλεψία ΠΑ: 20-30%
- Παιδοφιλία ΠΑ: 20-30%
- Σαδομαζοχισμός ΠΑ: 20-30%
Έπειτα από τη «θύελλα» αντιδράσεων, ο υπουργός αποφάσισε τη σύσταση νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού.