Με την προκλητική βοήθεια του διαιτητή η Μάντσετερ Γιούναιτεντ νίκησε 3-2 την Μαντσεστερ Σιτι και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Αγγλίας. Στο 12 ΄ο διαιτητής εδειξε μια ι διαίτερα αυστηρή  κόκκινη στον Κομπανί.
Ο παίκτης της Σίτι πήγε με τα δύο πόδια, μεν, στον Νάνι, ωστόσο πήρε μπάλα και η αποβολή δεν είναι σωστή. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ντάνι Γουέλμπεκ με πολύ ωραίο γυριστό σουτ, έκανε το 2-0. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τους «πολίτες».

Στο 39’ ο Κολάροφ υπέπεσε σε πέναλτι στον Ντάνι Γουέλμπεκ και την εκτέλεσε ανέλαβε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Κοστέλ Παντιλίμον απέκρουσε το πέναλτι, με τον Άγγλο επιθετικό στην επαναφορά με κεφαλιά να κάνει το 3-0 και να «ξυπνάει» πολλές μνήμες στους οπαδούς των δύο ομάδων.
Ωστόσο, η… εκδίκηση για τη συντριβή της 23ης Οκτωβρίου δεν ήρθε ολοκληρωτικά για τους «κόκκινους διαβόλους», καθώς οι παίκτες της ομάδας έμειναν στα… αποδυτήρια.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Κολάροφ στο 48’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-1 για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και έδωσε ελπίδες για την ανατροπή.
Αυτές αναπτερώθηκαν ακόμα περισσότερο στο 65’ όταν ο Αγκουέρο εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα της Γιουνάιτεντ και μείωσε σε 3-2!
Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά η Σίτι δεν δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο άγχωσε πολύ την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον η οποία θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη από τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση.