Στα δικαστήρια καταφεύγει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), για τα χαμένα αποθεματικά. Έχασε, στις 26 Ιανουαρίου, 3,54 εκατομμύρια ευρώ, επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε (χωρίς να το ανακοινώσει) να τοποθετήσει τα χρήματα σε >>>ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Το ΕΕΘ είχε καταθέσει 5,78 εκ. ευρώ. Τώρα, έχει 2,24 εκατ. ευρώ... 

Η διοίκηση του ΕΕΘ, με ψήφισμα διαμαρτυρίας, που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης τα κατατεθειμένα στην ΤτΕ αποθεματικά του, καταγγέλλει τις ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο ψήφισμα, ο τρόπος διαχείρισης των αποθεματικών των επιμελητηρίων από την ΤτΕ χαρακτηρίζεται «εγκληματικός». Επισημαίνεται ότι η τράπεζα προχώρησε στην επένδυση, όχι απλά χωρίς την έγκριση των επιμελητηρίων, αλλά χωρίς καν να τα ενημερώσει.

«Το Επιμελητήριο κατέθεσε ρευστό χρήμα και η απαίτησή του από την ΤτΕ είναι να του αποδοθεί στο ακέραιο αυτό το περιουσιακό στοιχείο που του ανήκει (...) Θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τις νομικές εκείνες ενέργειες που δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί αυτό το ανοσιούργημα», καταλήγει το ψήφισμα.