«Είναι μία κυβέρνηση διορισμένη και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτε άλλο, πέραν εκείνου που της έχει ανατεθεί, γιατί της λείπει το πιο βασικό: Η λαϊκή νομιμοποίηση». Αυτό πιστεύει, για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο >>>

Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”.
«Η θέση της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρη. Η παρούσα έκτακτη και μεταβατική κυβέρνηση εξυπηρετεί έναν ειδικό σκοπό. Είναι μία κυβέρνηση διορισμένη και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτε άλλο, πέραν εκείνου που της έχει ανατεθεί, γιατί της λείπει το πιο βασικό: Η λαϊκή νομιμοποίηση. Όσο καθυστερούμε την προσφυγή στις κάλπες, τόσο χειρότερο είναι για τον τόπο. Γι’ αυτό θα πρέπει πάση θυσία η διαδικασία να προχωρήσει και να οδηγηθούμε σε εκλογές το πολύ έως το Πάσχα», δήλωσε επί λέξη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
“Σκληρή γραμμή” ακολούθησε και όσον αφορά το θέμα της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση –και μάλιστα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Καμία τρόικα και κανένας δανειστής δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει, να μας υποδείξει και πολύ περισσότερο να μας επιβάλει οποιαδήποτε πολιτική σε χώρους όπως ο τομέας των Εξωτερικών και της Άμυνας. Αλίμονο εάν η Ελλάδα οποτεδήποτε φτάσει σε σημείο να εκχωρήσει την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στους δανειστές της. Αν φτάσουμε στο σημείο να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να μην μπορούμε να υπερασπίσουμε τούτο τον τόπο, τότε δεν συζητάμε ούτε για δανειακές συμβάσεις ούτε για μνημόνιο. Κυριολεκτικά, μιλάμε για κατοχή», είπε.
Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και τις φορολογικές επιδρομές της κυβέρνησης, υποστήριξε πως «δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την κρίση, βυθίζοντας τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτήν. Οι συνεχείς φοροεπιδρομές που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου επί δυόμισι χρόνια, έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούσαμε: Όσο για τις απολύσεις στο δημόσιο, πέρα από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργήσουν, δεν λύνουν και το πρόβλημα της οικονομίας. Αυτές οι λύσεις αποδείχτηκαν αποτυχημένες και ήταν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό».
Για τη διαπραγμάτευση του χρέους, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να ξεπουλήσουμε ό,τι υπάρχει σε τούτο τον τόπο για να ξεπληρώσουμε το χρέος. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να φτάσουμε τις συντάξεις στα 200 ευρώ. Βεβαίως, αναγνωρίζουμε τις οφειλές μας και θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Θα πρέπει, όμως, να συζητήσουμε με τους δανειστές μας και να τους εξηγήσουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα πρέπει και να εξυπηρετηθεί το χρέος μας και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή».