Πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους ανέργους συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη δραστηριοποίηση πολιτών και φορέων για τη στήριξη των ανθρώπων χωρίς εργασία, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται. >>>


Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Γαβριήλ Αβραμίδης είπε ότι σύντομα θα λειτουργήσει Στέκι Αλληλεγγύης Ανέργων στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Ευξεινούπολης, και εθελοντές γιατροί, δικηγόροι και εκπαιδευτικοί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανέργους. «Θέλουμε να αντιδράσουμε στην εθνική κατάθλιψη που προκαλεί η οικονομική κρίση», τόνισε. Η Πρωτοβουλία απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε κοινωνικούς φορείς για στήριξη στο έργο της.


Μέλη της επιτροπής αναφέρθηκαν στις άμεσες πρωτοβουλίες και τις δράσεις που πρόκειται να εκδηλωθούν για την οργάνωση και την κοινωνική υποστήριξη των ανέργων. Επίσης ανακοινώθηκε η προσεχής λειτουργία στη Δυτική Θεσσαλονίκη με το πρώτο πιλοτικό Στέκι Αλληλεγγύης.

Η έκφραση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ αποτελεί φυσική συνέχεια του Κινήματος των Ανέργων που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη (1-5-1998) και συμμετείχε στις 13 Ιουνίου του 1999 στις ευρωεκλογές προβάλλοντας τη θέση του για την κοινωνική προστασία των ανέργων και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.