Τέσσερα άτομα από τη Νικήτη και ένας Αλβανός συνελήφθησαν ενώ έψαχναν θησαυρό με τούρκικες χρυσές λίρες σε αρχαιολογικό χώρο! Οι παράνομες ανασκαφές γινόταν στη Νικήτη στη θέση Πυργούδια και μέσα σε αρχαιολογικό χώρο που ήταν αφύλακτος. Οι δράστες, οι δύο εκ των οποίων είναι αδέρφια, ηλικιών από 42 έως και 56 ετών και ο Αλβανός 36 χρόνων, κάτοικοι Νικήτης είχαν από καιρό αρχίσει τη παράνομη ανασκαφή!
 

Τα πέντε άτομα είχαν σκάψει ένα όρυγμα μήκους 16 μέτρων και βάθους 10 μέτρων για να φθάσουν στον πολυπόθητο θησαυρό, ωστόσο οι τουρκικες χρυσές λίρες ήταν …άφαντες! Άφαντοι όμως δεν ήταν οι αστυνομικοί που στις 10 το πρωί εντόπισαν τα άτομα και τους συνέλαβαν αφού δεν είχαν την απαιτούμενη κατά το νόμο άδεια και με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και ραβδοσκοπικού ανιχνευτή μετάλλων.
Από το σημείο κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτές και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσα τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.
Επίσης, στην κατοχή ενός 48χρονου ημεδαπού εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κουτιά τα οποία περιείχαν εκατόν ογδόντα επτά και μισό (187 ½ ) ναρκωτικά χάπια λεξοτανίλ.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις, κατά περίπτωση κατηγορίες, της παράβασης του Νόμου «Περί Αρχαιοτήτων» και του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η ΙΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.