Εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά” θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (στην οδό Στρ. Καλλάρη), στη 1.30 μ.μ. Προηγήθηκε >>>

συνάντηση του δ.σ. με την εκπρόσωπο της εργοδοσίας, Βίκυ Σουλοπούλου, η οποία απέβη άκαρπη.

Στη συνάντηση η κ. Σουλοπούλου επέμεινε στις θέσεις της να προχωρήσει η εθελούσια έξοδος των εργαζομένων, να γίνουν απολύσεις αν δε συμπληρωθεί το νούμερο των εργαζόμενων που θα απομακρυνθούν από την επιχείρηση και να δεχτούν μειώσεις 35% στο μισθό τους όσοι παραμείνουν στην επιχείρηση –με την επιπρόσθετη μείωση του 50% στα… μειωμένα για το α εξάμηνο του ΄12. Η ΕΣΗΕΜ-Θ αντιπρότεινε να μη γίνουν απολύσεις και οι μειώσεις να είναι κατά πολύ μικρότερες.

Αντί να υποχωρήσει, η εργοδοσία απείλησε με πτώχευση στις 8 Ιανουαρίου 2012 –με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Οι εργαζόμενοι, όμως, υποστηρίζουν πως πρόκειται για εκβιασμό, καθώς οι επιχειρησιακές κινήσεις του μεγαλομετόχου, Γιάννη Ρήγα, στην Ελλάδα, συνεχίζονται, δείχνοντας πως δε σκοπεύει να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά: Κατέθεσε πρόταση εξαγοράς όλων των μετοχών της “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.”, ως μεγαλομέτοχος της “Sciens International Acquisition I Ltd”. Αντικείμενο της δημόσιας πρότασης είναι το 41% του μετοχικού κεφαλαίου που δεν κατέχει σήμερα ο κ. Ρήγας. Προσφέρει 0,21 € ανά μετοχή. Στόχος του επιχειρηματία είναι να συγκεντρώσει άνω του 90% της εταιρείας και εν συνεχεία να αιτηθεί τη διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο.

Οι πληροφορίες θέλουν να γίνεται και νέα συνάντηση σήμερα, όπου δεν αποκλείεται να γίνουν, τελικά, τα απαραίτητα βήματα πίσω, για να έχει ουσιαστικό αντικείμενο η αυριανή συνέλευση.