Ευοίωνο διαγράφεται το μέλλον των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στη χώρα μας, παρά τη συνεχή φθίνουσα πορεία τους από το 2009. Αυτό προκύπτει από έρευνα δύο μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Πολυτεχνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. >>>

 

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπό προϋποθέσεις ο κλάδος μπορεί να διαπρέψει στα επόμενα χρόνια, έστω και αν συρρικνωθεί.

Την περίοδο 2009-2013, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές εκτιμάται ότι θα φθίνουν συνολικά σε ποσοστό 30% και στο τρέχον έτος προβλέπεται ότι η συρρίκνωσή τους θα φθάσει το 12,6%. Ειδικά το 2010 οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές υποχώρησαν κατά 18,1%, με συρρίκνωση του τζίρου τους κατά 3,4%, περιορισμό λειτουργικών κερδών κατά 13,4% και περιθωρίου μικτού κέρδους κατά 2,7%.

Οι φοιτητές Φανούρης Καλπάκης και Λάζαρος Τζαμπάζης, μεταπτυχιακοί στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ, με την έρευνά τους υποστηρίζουν ότι οι κερδοφόρες εταιρείες στο συγκεκριμένο διάστημα εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 61% των συνολικών.

Από την εργασία προκύπτει ότι ο κλάδος επλήγη από τις ανατιμήσεις σε διόδια και καύσιμα, κάτι που “ευνόησε” την παράνομη κυκλοφορία φορτηγών εξωτερικού. Επίσης, λιγόστεψαν οι παραγγελίες και οξύνθηκε το πρόβλημα ρευστότητας.

Από την έρευνα προκύπτει ότι όλες ανεξαιρέτως οι εταιρίες (ποσοστό 100%) βιώνουν ήδη τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, λόγω των προβλημάτων (ελλιπής έλεγχος παράνομων φορτηγών, αθέμιτος ανταγωνισμός, αύξηση τιμών στα καύσιμα και χαμηλά κόμιστρα), ένας στους δύο(το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα)  δηλώνουν ότι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές κι άλλοι τόσοι ότι αναζητούν συνεργάτες. Μάλιστα, επίσης ένας στους δύο θεωρεί ότι το κλίμα δεν αντιστρέφεται και δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια.

Ποιες είναι οι λύσεις στο πρόβλημα

Οι δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές προτείνουν στις εταιρείες μεταφορών, εν μέσω της οικονομικής κρίσης να αναζητήσουν συνεργασίες και συνεταιρισμούς με σκοπό να δημιουργηθεί ισχυρός όμιλος που θα λειτουργεί πιο ανταγωνιστικά και με χαμηλότερα κόστη.

Επίσης, προτείνουν τη χρήση νέων τεχνολογιών (τηλεματική), εκσυγχρονισμό στόλου και ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών και θαλάσσιες και οδικές εμπορευματικές μεταφορές με στόχο να βρεθεί νέα διέξοδος και να δημιουργηθούν καινούριες προοπτικές. Τονίζουν ότι ο κλάδος θα βοηθηθεί σημαντικά με την ολοκλήρωση μεγάλων οδικών αξόνων-υποδομών και τη μείωση του διοδίου τέλους.