Είμαι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, που την κανω συχνά. Μου την εδειξε μια φίλη μου. Ποτέ δεν εκρυψα άλλωστε οτι πάντα  μαγείρευα για τα παιδιά μου, λόγω κάποιων συγκυριών που δεν ειναι της ώρας να ειπωθούν. Το ενα εφερε το αλλο, και άρχισα να μαθαίνω κυρίως για τις Ποντιακες συνταγές, αλλα και για την κουζίνα της Μικράς Ασίας. Ερασιτεχνικά βέβαια ολα. Τα πάντα ομως περνούν απο το στομάχι. Αγαπάω το καλο φαγητο, και το κρασι και οπως το μοιραζομαι με τους φιλους μου ετσι θα το μοιραστω και μαζι σας.



ΣΥΝΤΑΓΗ
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ (για 2-4 άτομα)
2 φιλέτα κοτόπουλο
γιαούρτι παραδοσιακό
κόκκινο πιπέρι
κύμινο
σκόνη μουστάρδας
αλάτι
λευκό πιπέρι
σκόρδο πολτοποιημένο
ελαιόλαδο
(για την γαρνιτούρα)
ντομάτα
φρέσκος κόλιανδρος ή μαιντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε σκεύος μαζί με όλα τα μπαχαρικά, μυρωδικά καιτο γιαούρτι με το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί τουλάιστον 1 ώρα αν και το ιδανικό είναι να μαριναριστεί μία νύχτα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε από το γιαούρτι και είτε περνάμε τους κύβους κοτόπουλου σε ξυλάκια εναλλάξ με πράσινες πιπεριές και ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα, είτε αφήνουμε ως έχουν και σωτάρουμε σε τηγάνι καλά μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό τους.
Γαρνίρουμε με ντομάτες και φύλλα κόλιανδρου ή μαιντανού και συνοδεύουμε με ένα ρύζι μπασμάτι . Οσο για το ποτό; Ενα λευκο κρασί, Μαντινείας, ειναι οτι πρέπει...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!