Δύο επιχειρηματίες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και Χαλδκιδικη για οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν συνολικά τα 1,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώτη περίπτωση αφορά >>>
τον 67χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας παρασκευής και διανομής σκυροδέματος "Νίκος Καματάκης ΑΤΕΕ", Νίκο Καματάκη. Ο επιχειρηματίας προσήλθε, το πρωί, αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, όπου στη συνέχεια συνελήφθη.
 Το χρέος της επιχείρησης προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 604.695,03 ευρώ. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας περιλαμβανόταν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Η εταιρία του κατά το παρελθόν είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές ρυθμίσεις του άρθρου 44 του ν. 1892/90, η οποία, ωστόσο, απερρίφθη.
Η δεύτερη σύλληψη έγινε στη Θεσσαλονίκη και αφορά τον 58χρονο ιδιοκτήτη βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων με την επωνυμία "Καραγιάννης και ΣΙΑ Ο.Ε.", Χρήστο Παπαδόπουλο.
Η οφειλή της επιχείρησης προς το Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό του 1.231.440 ευρώ. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούν ένα ένταλμα σύλληψης των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης για φοροδιαφυγή και οκτώ αποφάσεις για φοροδιαφυγή, μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 4.300 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.