Νέα πρόσωπα εμφανίζονται στις λίστες υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, τα ονόματα για την Α και Β Θεσσαλονίκης αναμένεται να κλείσουν ίσως και μέσα στην εβδομάδα, όταν και θα βρεθεί στην πόλη ο >>>

Ανδρέας Λυκουρέντζος, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Για τις υπόλοιπες περιοχές, κάποια ονόματα φαίνεται να έχουν κλειδώσει: Σύμφωνα με δημοσίευμα του aggelioforos.gr, στην Α΄ Αθήνας νέα πρόσωπα είναι ο καθηγητής Οικονομικών Νότης Μηταράκης και ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Μανώλης Αγγελάκας. Στη Β΄ ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Κωστόπουλου (γιου του πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωστόπουλου) και του πρώην δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Καλογεροόπουλου, στην Α΄ Πειραιά έχει κλείσει η υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου και στη Β΄ Πειραιά του Φαήλου Κρανιδιώτη. Στο υπόλοιπο Αττικής ακούγεται έντονα του όνομα του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Πάνου Λειβαδά.

Εισροή στελεχών έχουμε στην Κοζάνη, όπου θέση διεκδικούν ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο γιος του πρώην βουλευτή Κώστα Κωνσταντινίδη, Στάθης, και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Τοπαλίδης. Στα Γρεβενά το κενό του Χρήστου Φώλια θα καλύψει ο δημοσιογράφος Φώτης Σιούμπυρας, ενώ στη Λακωνία θέση διεκδικεί ο παλιός γενικός διευθυντής του κόμματος επί Κώστα Καραμανλή, Μανώλης Δασκαλάκης.

Όσον αφορά τις γυναίκες, στην Α΄ Θεσσαλονίκης παραμένει ανοιχτό το σενάριο της υποψηφιότητας της Άννας Ευθυμίου, ενώ η Ανθή Σαλαγκούδη φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αφοσιωθεί σε αυτήν τη φάση με την αυτοδιοίκηση. Στη Β΄ δυναμικό μπάσιμο από την Πόπη Καλαϊτζή.

Σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Ολγας Κεφαλογιάννη (μετακομίζει από το Ρέθυμνο στην Α΄ Αθήνας), Βασιλικής Τζότζολα και Αννας Καραμανλή στη Β΄ Αθήνας.

Νέες είσοδοι στην πολιτική αναμένονται από τις Νικολέττα Τσεπέλη (Δράμα), Κατερίνα Πέτρου (Γρεβενά), Σταυρούλα Γιαννούσου (μεταγραφή από τον ΛΑΟΣ στην Ημαθία) και Ανατολή Κωνσταντινίδου (Πιερία).