«Δεν διάβασα το μνημόνιο», παραδέχτηκε, σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το άκουγαν στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και… σταυροκοπιόντουσαν οι άνθρωποι! Κι εκεί που πήγαν να συνέλθουν, ήλθε και η δήλωση της Λούκας… >>>

 

Τι είπε η κ. Κατσέλη; Ότι το… διάβασε στα πεταχτά! Αφιέρωσε, σε μια πολύ πρόχειρη ανάγνωση… επτά λεπτά!

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έλεγε επί λέξη: «Δε διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο»!

Το… ψήφισε, όμως! Και τώρα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του ζητούν να το διαβάσει επτά φορές (όχι για επτά λεπτά, όπως η κ. Κατσέλη). Για να το μάθει καλά και να πάει στις κάλπες με τον… κηδεμόνα του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι το μνημόνιο υπεγράφη κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών, στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.

Μόνον που –και- με την ψήφο Χρυσοχοΐδη, μπήκαν τα δυο πόδια του λαού σε ένα παπούτσι. Κι εκείνοι που έβαλαν την υπογραφή τους μετά από μία γρήγορη ανάγνωση, ζητούν (ξανά) λευκές επιταγές.