Αύριο αναμένεται να φτάσει στη Βουλή, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο φάκελος με αίτημα να αποφασίσει το Κοινοβούλιο αν υπάρχει λόγος να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. >>>

 

Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας (που αν έχει γίνει κάτι τέτοιο οδήγησε στην επιβολή της έλευσης της Τρόικας στη χώρα, αλλά και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος). Το φάκελο στέλνει στη Βουλή ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης. 

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πανικοβληθεί με το θέμα αυτό. Κι οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτος, ότι κάτι τέτοιο στέλνει το “κίνημα” σε εκλογές ανέτοιμο! Αν στηθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, στο ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν να μην κλείσει το κοινοβούλιο. Κι αυτό επειδή οι ενεχόμενοι δε θα ΄χουν “καθαρίσει” με την υπόθεση.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να διαλευκανθεί το θέμα. Αυτό ζήτησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης,  και στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν να δουν αν βολεύει τη Νέα Δημοκρατία η καθυστέρηση στη διεξαγωγή των εκλογών και θα υπάρξει στροφή 180 μοιρών στη δεδομένη θέση της για εκλογές την Άνοιξη ή αν θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα στην προεκλογική περίοδο. Με τα δημοσκοπικά δεδομένα, κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον ασέλγεια επί πτώματος...

Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει… στρατό παπαγαλακίων, για να περάσει το μήνυμα πως, κάτι τέτοιο, θα φέρει πολιτική αστάθεια που θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και τη συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Άλλοι κάνουν λόγο για περίοδο πολιτικής ακυβερνησίας. Κι άλλοι, για το ενδεχόμενο κυβερνητικής αναδόμησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών κι όχι πολιτικών, στο ενδεχόμενο σχήμα.