Είστε λάτρεις του κλασικού και της διαχρονικής κομψότητας. Αν ναι, τότε οι παρακάτω συμβουλές είναι γραμμένες για εσάς. >>>Σας αρέσει η καθαρή και εμφανής κομψότητα, το all time classic στιλ με τις πολυτελείς λεπτομέρειες και την διαχρονκή αξία και θέλετε ο γάμος σας να χαρακτηρίζεται από αυτά ακριβώς τα στοιχεία. Κανένα πρόβλημα μιας και όλοι ξέρουν πως ο γάμος στήνεται γύρω από τη νύφη και οι δικές σας επιλογές θα καθορίσουν το θέμα του.
Αφού λοιπόν διαλέξετε το νυφικό σας και έχετε ήδη στο μυαλό σας πως θέλετε να διακοσμηθεί η δεξίωση, θα πρέπει να διαλέξετε και το κοστούμι του γαμπρού ώστε να ταιριάζει με το νυφικό και τον επίσημο γάμο που ονειρεύεστε.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της γαμπριάτικής εμφάνισης σε ένα κλασικό επίσημο γάμο βάσει του savoir vivre είναι:
Το σακάκι θα πρέπει να είναι μαύρο ή σκούρο γκρι (ακόμα και με ουρά, μόνο όμως αν το νυφικό σας έχει κι αυτό ουρά ή μακρύ πέπλο)
Το πουκάμισο λευκό με άκαμπτο λαιμό και άκρες
Η γραβάτα μαύρη και από μετάξι
Το γιλέκο στην ίδια απόχρωση με το σακάκι ή με τη γραβάτα
Τα παπούτσια μαύρα
Οι κάλτσες μεταξωτές, μαύρες και μακριές
Ενα μικρό λουλούδι στο πέτο (το οποίο συμβολίζει την πίστη)
Ένα ημίψηλο μαύρο καπέλο (αν βέβαια είστε τολμηροί και θέλετε όλο το πακέτο, έστω και για να το διασκεδάσετε) Αν, ωστόσο, δεν θέλετε να φτάσετε στα άκρα και να ακολουθήσετε το παραδοσιακό savoir vivre, οι σύγχρονοι σχεδιαστές και οι μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν να προτείνουν κάποιες εναλλακτικές που συμβαδίζουν με το ύφος και το στιλ του κλασικού, επίσημου γάμου, οι οποίες είναι πιο κοντά στη σημερινή εποχή:
Μαύρο σακάκι με παντελόνι σε στενή γραμμή
Πουκάμισο μεταξωτό
Γραβάτα γκρι
Κλασικά παπούτσια, γραβάτα και μανικετόκουμπα
Μακριές μεταξωτές κάλτσες Φυσικά, μόλις τακτοποιήσετε αυτό το θέμα, θα πρέπει να συνεννοηθείτε και με την υπόλοιπη οικογένεια ώστε να διαλέξουν όλοι ρούχα που θα ταιριάζουν με το επίσημο θέμα του γάμου σας.