Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζει με επιτυχία το πρόγραμμα «Τα σχολεία πάνε σινεμά», μια σειρά προβολών παιδικών ταινιών, που απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. >>>

 

Tο πρόγραμμα επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια ουσιαστική σχέση γνωριμίας και επαφής των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου, προβλέπει κάθε εβδομάδα, από το Νοέμβριο μέχρι και το Mάιο, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, πρωινές προβολές επιλεγμένων ταινιών, για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, όπως υπαγορεύουν οι εκπαιδευτικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της κάθε ηλικίας αντίστοιχα.

Οι προβολές κλείνονται τηλεφωνικά από τα σχολεία στο γραφείο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η επιλογή της ταινίας γίνεται από κατάλογο διαθέσιμων ταινιών, ο οποίος ανανεώνεται συχνά.

Παράλληλα, για να τονισθεί εκτός από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα και η εκπαιδευτική φύση το προγράμματος, κάθε προβολή πλαισιώνεται από σχετικές εισηγήσεις και πολιτιστικά δρώμενα, που αφορούν την κινηματογραφική τέχνη και τεχνική και συνοδεύονται από οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.