Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά ο Μιχάλης Λεμούσια για το θέμα των τραπεζικών λογαριασμών. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του δήμου Θεσσαλονίκης, με γραπτή του δήλωση, κάνει λόγο για >>>

“πρωτοφανή διασυρμό και δημόσια διαπόμπευση από τα ΜΜΕ με χαλκευμένα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που δόθηκαν από δικαστικούς κύκλους” και ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διορίσει δυο ανώτατους δικαστικούς για να ερευνήσουν την υπόθεση!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λεμούσιας εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και, παρά το ότι παρήλθε ένα εξάμηνο, παραμένει κρατούμενος στις φυλακές, με δικαστική απόφαση. Κρατούμενος είναι, επίσης και ο τέως ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, ενώ κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση ο πρώην δήμαρχος, Β. Παπαγεωργόπουλος και αντιδήμαρχοι Οικονομικών των διοικήσεών του.

“Μέχρι σήμερα πίστευα ότι η δίωξή μου είχε πολιτικά και μόνο κίνητρα και ότι στη δικαιοσύνη και στα δικαστήρια θα έβρισκα την πραγματική, την αληθινή ελληνική δικαιοσύνη”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λεμούσιας. Υποστηρίζει ότι είναι κάποιος που “άδικα βασανίζεται για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη από ανθρώπους παρασυρόμενους από κομματική εμπάθεια και μόνον”. Και προσθέτει ότι, πλέον πιστεύει πως “υπάρχει κάτι βαθύτερο και πιο σάπιο από την πολιτική δίωξή μου και την προσπάθεια διασυρμού και στοχοποίησης εμού, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και των Αντιδημάρχων”.

Ο κ. Λεμούσιας παρακαλά τον εισαγγελέα του Αρείπου Πάγου “να διαβάσει την ειδική επιστολή μου που του έστειλα εξιστορώντας τα πραγματικά περιστατικά και την αλήθεια που δεν αναζητήθηκε μέσα από τις διαδικασίες της δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη και να ασκήσει το ύψιστο συνταγματικό του δικαίωμα για την προάσπιση της δικαιοσύνης, να διατάξει δηλαδή δύο ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς να ελέγξουν την υπόθεση”!

Στην έγγραφη δήλωσή του ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου κάνει λόγο για “σκόπιμες παραλείψεις”, “στέρηση βασικών δικαιωμάτων”, “χάλκευση στοιχείων”. Ειδικά για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, υποστηρίζει ότι αυτοί αφορούν εφάπαξ, μισθοδοσία και επικουρικό σύνταξης τα οποία “προσθέτουν εσκεμμένα και παραπλανητικά κάθε χρόνο κάνοντας τις 100.000 € εφάπαξ και επικουρικού κατάθεσης από τον Ο.Τ.Ε., 500.000 €”.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι έχει εισπράξει τα χρήματα αυτά νόμιμα, ως μισθοδοσίες, κάτι που φαίνεται από τις φορολογικές του δηλώσεις των δέκα τελευταίων ετών(μιλά για 800.000 €, μικτές αποδοχές δύο εργαζομένων). “Αυτά είναι τα περίφημα 800.000 € που βρήκαν και δεν μπορώ να δικαιολογήσω και που βεβαίως πουθενά δεν είναι κατατεθειμένα παρά μόνον οι 103.000 € κατάθεσης του εφάπαξ και του επικουρικού μου”, υποστηρίζει.

Υπογραμμίζει πως, όλα τα πορίσματα “έχουν εξαχθεί από την ίδια εφοριακό, που ως επόπτρια της Θ΄ Δ.Ο.Υ. δεν μπόρεσε να βρει τις υπεξαιρέσεις των χρημάτων που πλαστογραφούσε ο επίορκος υπάλληλος του Δήμου από την Εφορία που η ίδια επόπτευε και που περιέργως επί τέσσερα χρόνια κανείς δεν έχει μάθει για την τύχη της έρευνας που επίσης η ίδια έχει αναλάβει”.

Τέλος, υποστηρίζει ότι υπηρέτησε το Δήμο Θεσσαλονίκης “με σύνεση και τιμιότητα”.