Τι πρέπει να κάνουμε εάν βρούμε ένα τραυματισμένο άγριο πουλί ή ζώο; Που θα πρέπει να απευθυνθούμε και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να του δώσουμε μέχρι να φτάσει στα χέρια των ειδικών που θα του παρέχουν την κατάλληλη περίθαλψη; >>>

 

Τις σχετικές απαντήσεις θα μας δώσουν οι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή, στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη από τη σειρά μηνιαίων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, από κοινού με την ομάδα Φίλων και Εθελοντών του Εθνικού Πάρκου, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πρόσφατα.

Στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου εντοπίζονται πολύ συχνά τραυματισμένα ζώα, κυρίως κατά την περίοδο του κυνηγιού και της μετανάστευσης, οπότε τα πουλιά εξαντλούνται πραγματοποιώντας τα μακρινά τους ταξίδια. Πολλά ζώα πέφτουν επίσης θύματα τροχαίων ατυχημάτων ή δηλητηριάσεων από παράνομες φόλες. Συνήθεις ασθενείς που υποδέχεται και περιθάλπει η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι γερακίνες και άλλα αρπακτικά, ερωδιοί, πελεκάνοι και γλάροι.