Στα πρώτα μου βήματα στη δημοσιογραφία, όταν θέλαμε να γράψουμε για κάποιους που διέπραξαν ένα αδίκημα ενώ κατείχαν θέση που τους απενοχοποιούσε αυτόματα, χρησιμοποιούσαμε το κλισέ του τίτλου: Τους αποκαλούσαμε >>>

“άτομα υπεράνω πάσης υποψίας”. Όπως, δηλαδή, κάποιους από τους 52 που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για εκβιασμούς και τοκογλυφίες.

Και πώς να μη θεωρούνται άτομα υπεράνω πάσης υποψίας ο επιχειρησιακός διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαχατζής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995; Ή ο υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης; Ή ο Γιώργος Φερέτης, δημοσιογράφος στην ΕΤ3, επί σειράν ετών; Ή ο τραπεζικός Θεοδωρίδης, ο συνεργάτης του Καραμπέρη Δ. Λαμπάκης και τόσοι κι άλλοι τόσοι… Τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί, ένας απότακτος της ΕΛ.ΑΣ., ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μίλαν Τζούρτζεβιτς, τραπεζικοί υπάλληλοι…

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (είναι κακούργημα), τοκογλυφία, εκβίαση κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Άλλοι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα πλησίαζε επιχειρηματίες, πρόσφερε δάνεια κι έπαιρνε πίσω σπίτια κι αυτοκίνητα. Δρούσε σα τσουνάμι… Επίσης, τα μέλη της απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που κατηγορούνται έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα για τους προγραμματισμένους ελέγχους της αστυνομίας έναντι χρημάτων.

Τα χρήματα που εισέπρατταν τα ξέπλεναν στο Στοίχημα! Έπαιζαν μεγάλα ποσά, σε "σίγουρα” κι έτσι νομιμοποιούσαν τα χρήματα. Τη δουλειά αναλάμβαναν κάποιοι, με το αζημίωτο βέβαια…

Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.