Το είδαμε κι αυτό: Αστυφύλακας 25 χρόνων βοηθούσε… κλέφτη βενζίνης! Του έδωσε ακόμη και αδιάβροχο του Σώματος, για να πάρει, ανενόχλητος, αυτοκίνητο που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει, όταν τον εντόπισαν να κλέβει βενζίνη από μοτοσικλέτα! >>>

Συνέβη στο Νέο Κόσμο Αττικής, χθες τα ξημερώματα. Ένας 29χρονος έκλεβε καύσιμα από μηχανή κι ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας τον εντόπισε και τον καταδίωξε. Για να γλιτώσει ο νεαρός, παράτησε, στο σημείο, το αυτοκίνητο του πατέρα του, που χρησιμοποιούσε. Και για να το πάρει πίσω… εμπνεύστηκε υπέροχο σχέδιο και βρήκε βοήθεια από τον 25χρονο αστυφύλακα: Πήγαν να το πάρουν με… περιπολικό! Μάλιστα, ο αστυνομικός, “δάνεισε” στον κλέφτη ένα αστυνομικό γιλέκο, για να θολώσουν τα νερά, την ώρα που έπαιρναν το αυτοκίνητο!
Εκτός από μειωμένης πνευματικής επάρκειας, αποδείχτηκαν και άτυχοι. Ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας είχε ειδοποιήσει την αστυνομία, οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι κι όταν εμφανίστηκαν ο… αστυνομικός κι ο φίλος του, τους συνέλαβαν.
Ο 29χρονος κατηγορείται για κλοπή καυσίμων και συμμετοχή σε εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και ο 25χρονος αστυφύλακας για υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση καθήκοντος και εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.