Αισιόδοξα δείχνουν να είναι τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό αντιλαμβάνονται τον πόνο με λιγότερη δυσαρέσκεια. Η έρευνα έδειξε >>>
πως ο διαλογισμός συμβάλλει στην απαλλαγή από χρόνιους πόνους, στη βελτίωση της σωματικής κατάστασης, στην αποβολή του στρες, της έντασης και του άγχους, αλλά και στη βελτίωση της μνήμης.

Τα βήματα είναι τα εξής…

  • Βρες την κατάλληλη στάση. Όχι δεν είναι ανάγκη να πάρεις την στάση του λωτού. Οποιαδήποτε θέση σε κάνει να αισθανθείς άνετα είναι κατάλληλη. Φρόντισε παρ' όλα αυτά να έχεις τα δάχτυλα των δύο χεριών "δεμένα" ώστε να επιτρέπεις στην ενέργεια να κυκλοφορεί σε κύκλο.
  • - Κλειδί της επιτυχίας είναι η αναπνοή. Δεν χρειάζεται να μυηθείς σε κάποια θρησκευτική δοξασία. Μπορεί ο διαλογισμός να έχει τις ρίζες του στον βουδισμό και άλλες ινδουϊστικές θρησκείες, η επιτυχία του όμως έγκειται στην αναπνοή. Με τα μάτια κλειστά θα πρέπει να επικεντρώσεις το μυαλό σου στην αναπνοή και μόνο. 
  • - Απέβαλε όλες τις σκέψεις. Όσο η πυκνότητα των σκέψεων αραιώνει, τόσο η αναπνοή σου θα γίνεται λεπτότερη και κοντύτερη. Όταν καταφέρεις να διώξεις όλες τις σκέψεις από το μυαλό σου, έχεις μπει στην διαδικασία του διαλογισμού.