Έκκληση στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στην αστυνομία, αλλά και στον αντιπεριφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα, για να εφαρμοστεί ο νέος νόμος που διέπει τη λειτουργία των φαρμακείων, απηύθυνε ο >>>
υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος. Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, για μια σειρά εκδηλώσεις και, όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε και για τα χρέη των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, αλλά και για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε πλήρη εφαρμογή του νόμου που αφορά στην ελεύθερη λειτουργία των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτη η λάθος ανάγνωση του νόμου στη Θεσσαλονίκη που έχει ως αποτέλεσμα να μας κατηγορεί η Ε.Ε. ότι δεν ανοίγουμε το επάγγελμα.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη γίνεται λάθος ανάγνωση του νόμου, το οποίο όπως είπε είναι ανεπίτρεπτο. Μάλιστα κατηγόρησε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι "διάβασε τον νόμο με το φύλλο ανάποδα".
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι έδωσε μάχη για να μην μπουν οι αλυσίδες στα φαρμακεία και το φάρμακο στα σούπερ μαρκετς. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο ΕΣΥ μία φορά την εβδομάδα.
Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε με νόημα ότι "όπου δεν υπάρχει μυαλό και λογική υπάρχει ο νόμος" και ότι σε λίγες ημέρες αφότου αποκατασταθεί το θέμα των φαρμακείων και στη Θεσσαλονίκη θα γίνει ο απολογισμός.