Στην αντεπίθεση περνά ο Μιχάλης Ζορπίδης. Μετά τα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί, κυρίως για τον τραπεζικό του λογαριασμό στον οποίο εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, δηλώνει ότι υπηρέτησε με διαυγέστατο τρόπο το δήμο Θεσσαλονίκης και δεν έχει συμμετοχή στα όσα του καταμαρτυρούν. >>>

 

Σε έγγραφη ανακοίνωσή του, ο κ. Ζορπίτης, πρόεδρος του δ.σ. του ΕΕΘ και ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, επισημαίνει ότι διευθύνει “μια υγιέστατη επιχείρηση με 200 εργαζομένους που για τέσσερις δεκαετίες δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με μεγάλη επιτυχία. Μοναδικός στόχος και σκοπός μου ήταν και παραμένει να υπηρετώ με μόχθο, προσήλωση, συνέπεια και νομιμότητα την επαγγελματική μου δραστηριότητα, την οποία έχω ξεκινήσει από 15 ετών”, λέει.

Για τη συμμετοχή του στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει: “Προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις και με προσωπικό κόστος, στα κοινά, από τις θέσεις του Δημοτικού Συμβούλου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με κρυστάλλινη πορεία”.

Όσον αφορά το θέμα του τραπεζικού του λογαριασμού, επισημαίνει: “Η περιπέτεια στην οποία με έχουν εμπλέξει και στην οποία κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν έχω καμία συμμετοχή -θέτω στη διάθεση κάθε υπευθύνου όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν εμένα αλλά και τις επιχειρήσεις μου- θίγει βάναυσα την προσωπική μου αξιοπρέπεια, την επαγγελματική μου πορεία και την κοινωνική μου υπόσταση και δραστηριότητα”.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι η επιχείρησή του “πλήττεται βάναυσα από τα δόλια, ατεκμηρίωτα και χαλκευμένα συμπεράσματα, ενώ εγώ υφίσταμαι τον διασυρμό και τον προσωπικό και οικογενειακό αφανισμό”. Εκφράζει, δε, τη βεβαιότητα ότι η δικαιοσύνη “θα σκύψει και θα εξετάσει τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα. Είμαι σίγουρος ότι η περιπέτεια μου θα τελειώσει. Η αλήθεια θα λάμψει και τελικά θα δικαιωθώ”.