15F1AM4STILIΕπιστρέφουν στην πόλη μας και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7-9, Τηλ. 2310-458591) από αύριο 18/1 και για 15 βραδιές τα «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ. >>>

Η παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου είχε ανεβεί πέρυσι στις «Θεατρικές Συναντήσεις».

Επί σκηνής θα δούμε την ιστορία τριών ανθρώπων που η καθημερινότητά τους ανατρέπεται μετά από ένα γεγονός. Ένα ζευγάρι, η Έλεν και ο Ντάννυ γιορτάζουν μια επέτειο. Ξαφνικά εμφανίζεται μέσα στα αίματα ο αδερφός της Έλεν, Λίαμ. Υποστηρίζει ότι προσπάθησε να βοηθήσει έναν τραυματισμένο, καθώς προχωρά όμως η αφήγησή του, γίνεται φανερό πως είναι πολύ περισσότερο μπλεγμένος στην ιστορία. Τι στάση θα κρατήσει το ζευγάρι;

«Ο συγγραφέας με έξυπνο τρόπο και σταδιακά αποκαλύπτει ποια είναι η συμμετοχή του Λίαμ στο βασανισμό ενός μετανάστη. Και μας δείχνει τι συγκρούσεις φέρνει αυτό το γεγονός στο εσωτερικό μιας οικογένειας», σημείωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος που υπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ πρόσθεσε πως πάντα τον ενδιέφερε να ανεβάζει σύγχρονα έργα με καλογραμμένους χαρακτήρες που αφορούν στην εποχή μας και που θέτουν ερωτήσεις.

«Αν και γραμμένο στην Αγγλία του 2009 το έργο είναι σαν να γράφτηκε για την Ελλάδα του 2014. Εκφράζει αυτό που μέλλεται να έρθει σε κάποιες γειτονιές της πρωτεύουσας», σημείωσε ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου που ερμηνεύει το ρόλο του συζύγου.

«Τα μηνύματα που περνά δεν είναι μόνο για το ρατσισμό, αλλά και για τις οικογενειακές σχέσεις. Ένα γεγονός έρχεται και τα ξεσκεπάζει όλα και μια σειρά από ανατροπές θα συμβούν», πρόσθεσε η Μαρία Κίτσου που παίζει την Έλεν.

Για τον Όμηρο Πουλάκη που υποδύεται τον Λίαμ πρόκειται για «ένα έργο που έχει ένα υψηλό δραματουργικό ενδιαφέρον και δημιουργεί κάτι το εξωφρενικά ρεαλιστικό».

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση Κοραλία Σωτηριάδου, Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά - Κοστούμια Μαργαρίτα Χατζηιωάννου, Σχεδιασμός φωτισμών Σάκης Μπιρμπίλης, Βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Τζάθας,

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κίτσου, Μιχάλης Οικονόμου, Όμηρος Πουλάκης.

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:30.

Είσοδος: Τετάρτη, Πέμπτη 15€ & Φοιτητικό-Νεανικό-Ανέργων 12€, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20€ & Φοιτητικό-Νεανικό 15€, Ανέργων 12€.