H Βασιλόπιτα και η ιστορία της έρχεται στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσα από σειρά εκδηλώσεων τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου. >>>

Τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους η Βασιλόπιτα, τα ήθη και τα έθιμα, που την αφορούν, αλλά και οι παραδόσεις της Καππαδοκίας, θα αποτελέσουν το επίκεντρο του προγράμματος του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.

Έτσι θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • "Η ιστορία της Βασιλόπιτας" με το Συμεών Σολταρίδη, Διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
  • Κόψιμο της παραδοσιακής Βασιλόπιτας από την Καισάρεια της Καππαδοκίας με πλούσια δώρα, ευγενική προσφορά του MET HOTEL του Ομίλου Χανδρή
  • Χορευτική παράσταση με αυθεντικούς παραδοσιακούς Καππαδόκικους χορούς, από την Αδελφότητα Καππαδοκών Αξού "Η Αγία Μακρίνα".
  • Έκθεση Φωτογραφίας από την Καππαδοκία, του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο λειτουργεί πλέον καθημερινά μέχρι τις 8 Ιανουαρίου με συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 10:00-22:00.

Συνολικά εξήντα μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, είκοσι δημιουργικά εργαστήρια-διαδραστικά παιχνίδια και δεκαπέντε θεατρικές παραστάσεις-θεάματα, απαρτίζουν το «μπουκέτο» του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.

Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (3€ ανά άτοµο / 2€ ανά παιδί έως 12 ετών / 2,5€ το οµαδικό), εκτός από το Fun Park και τo Παγοδρόµιo.

Αναλυτική ενημέρωση για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι διαθέσιμη στο www.xmascitythess.gr  (facebook xmascitythessaloniki), ενώ τηλεφωνικά πληροφορίες στο 2310-291213 & 2310-291572.

Να σημειωθεί ότι Tο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες του project «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους.