Ανυποψίαστο το ηλικιωμένο ζευγάρι σταμάτησε να βοηθήσει τους δύο νεαρούς άνδρες το αυτοκίνητο των οποίων εξετράπη της πορείας του στο δρόμο για το Φίλυρο. Όλα συνέβησαν στις 7 Ιανουαρίου όταν ο 32χρονος και 30χρονος είχαν ληστέψει σπίτι στο Φίλυρο και προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο. Λόγω υπερβολικής ταχύτητας το όχημα βγήκε από το δρόμο   εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκαν με διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το όχημά τους να εκτραπεί και να ακινητοποιηθεί.




Αδυνατώντας να θέσουν σε κίνηση το όχημά τους και προφασιζόμενοι ότι χρειάζονται βοήθεια, οι δύο δράστες ζήτησαν τη συνδρομή των επιβατών αυτοκινήτου που ακολουθούσε. Όταν ο 66χρονος οδηγός και η σύζυγός του σταμάτησαν για να δουν τι είχε συμβεί, οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας τούς πήραν το αυτοκίνητο, εγκαταλείποντας στον τόπο του τροχαίου το δικό τους όχημα.
Με σκοπό να αποπροσανατολίσει την αστυνομική έρευνα και να διασκεδάσει τις εις βάρος του υποψίες, ο 32χρονος μετέβη χθες στο Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, όπου κατήγγειλε ψευδώς κλοπή του οχήματός του. Ωστόσο, το σχέδιό του δεν «έπιασε», καθώς λίγο αργότερα συνελήφθη.
Εις βάρος του δράστη άλλα και του 30χρονου συνεργού του σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «Ληστείας κατά συναυτουργία», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών», της «Επικίνδυνης σωματικής βλάβης», της «Ψευδορκίας» και της «Εγκατάλειψης τόπου τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό».