Ο Ρολάντο Ντεσπέιν στην επανεμφάνιση του μετά από εννιά μήνες στη Volleyleague, οδήγησε τον Ηρακλή στη 10η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια, αν και οι κυανόλευκοι επικράτησαν πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-0, του μαχητικού Παμβοχαϊκού στο κλειστό της Μίκρας. >>>
Κι αυτό γιατί όλα τα σετ κρίθηκαν στον πόντο, αλλά στο τέλος μέτρησε η εμπειρία των γηπεδούχων που ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα και τον Κώστα Χριστοφιδέλη, αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο σχήμα.
Ο Παμβοχαϊκός πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, αλλά πλήρωσε τα λάθη του, ιδιαίτερα αυτά από τη γραμμή του σερβίς.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή με τον Ηρακλή να ξεφύγει με δύο πόντους (16-14) και να φτάνει στο 23-21. Εκεί ο Παμβοχαϊκός απάντησε με σερί 3-0 και έφτασε πρώτος σε σετ μπολ (23-24), αλλά οι πήραν ξανά το προβάδισμα για να φτάσουμε στο 27-26, όπου ο Μπεκιάρης κάρφωσε στο φιλέ δίνοντας τέλος στην αγωνία.
Στο δεύτερο σετ ο Ηρακλής με δύο άσους του Ρολάντο Ντεσπέιν (και μία κίτρινη κάρτα ενδιάμεσα στον Ποτότσνικ) προηγήθηκε με 13-7 και φάνηκε να ελέγχει εύκολα το σετ όμως ο Παμβοχαϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με την αφύπνιση του Μαρκ Ντουσάρμ άρχισε να μειώνει τη διαφορά. Αρχικά πλησίασε σε 17-14, λίγο αργότερα σε 19-17 και έφτασε μέχρι το -1 (20-19) με κόντρα επίθεση του Αμερικάνου διαγώνιου. Ο Χριστοφιδέλης ξεκόλλησε τον Ηρακλή στις επόμενες επιθέσεις, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο 24-21 και το σετ να τελειώνει με το χαμένο σερβίς του Ποτότσνικ.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και στο τρίτο σετ με δύο άσους του Ντεσπέιν, αλλά ο Παμβοχαϊκός φρόντισε να υπενθυμίσει γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Σε μια αντιγραφή του πρώτου σετ, οι παίκτες του Ζαλμά, παρόλο που βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 σετ και παρά το ότι ο Ηρακλής προηγήθηκε με 23-21 και 24-22 δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν 24-24, αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Ντεσπέιν.
Ο Κουβανός με το σκορ να είναι 25-25, στην κορυφαία φάση του αγώνα, με εντυπωσιακή επίθεση από την πίσω ζώνη έκανε το 26-25 (κι αφού ο Παμβοχαϊκός έχασε δύο κόντρα επιθέσεις για να πάρει το προβάδισμα) για να ακολουθήσει η νέα κόντρα του Χριστοφιδέλη που τελείωσε τον αγώνα
«Έχουμε καταργήσει κάθε αρχή της προπονητικής, αφού έχουμε φτιάξει τρεις ομάδες από την αρχή της σεζόν, με την τελευταία να μην έχει παίξει ούτε ένα φιλικό», είπε αρχικά ο Σωτήρης Δρίκος και συνέχισε: «Το σημερινό παιχνίδι από ένα σημείο ήταν διαγωνισμός λαθών και για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε ως ομάδα δεν επιτρέπεται να κάνουμε τόσο λάθη».
Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το επερχόμενο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό ο κ. Δρίκος τόνισε: «Δεν είναι τεστι αξιοπιστίας για εμάς... Τα τεστ θα είναι σε δύο μήνες... Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το περιμένει πολύ κόσμος λόγω του ότι είναι ένα ντέρμπι, αλλά οι συνέπειες του είναι αντιστρέψιμες και για εμάς είναι πιο σημαντικό το ματς με την ΤΣΣΚΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Από την πλευρά του ο Νίκος Ζαλμάς σημείωσε αρχικά ότι: «Όλα τα σετ πήγαν στον πόντο και θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική εξέλιξη, αλλά για να κερδίσεις ομάδες τέτοιου επιπέδου πρέπει να τα έχεις όλα.. Την τύχη, ένα σφύριγμα, την καλή επίθεση σε μια κρίσιμη μπάλα. Ο Ηρακλής τα είχε και γι' αυτό κέρδισε».
Από κει και πέρα ο τεχνικός των νεοφώτιστων δήλωσε: «Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα μας γιατί δεν ξέραμε τι θα παρουσιάσει ο Ηρακλής και τελικά φάνηκε ότι θέλαμε μια λεπτομέρεια ακόμη. Κρατάμε το ότι ήμασταν καλύτεροι από ότι στη Σύρο και θέλουμεε σιγά, σιγά να βρούμε τον καλό μας εαυτό αφού μπαίνουνε σε ένα κύκλο αγώνων που μας ενδιαφέρουν πολύ».
Τα σετ: 28-26, 25-22, 27-25
Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 14 (14/20 επ., 81% υπ. - 69% άριστες), Ντεσπέιν 19 (15/22 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 50% άριστες), Πελεκούδας 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Μποζίδης 3, Σμαραγδής 2 (2/6 επ.), Κράβαρικ 11 (9/20 επ., 1 μπλοκ), Στεφάνου -λ (91% υπ. - 68% άριστες) / Δημητριάδης, Τζιουμάκας
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 5 (5/7 επ., 44% υπ. - 25% άριστες), Ποτότσνικ 12 (11/19 επ., 58% υπ. - 42% άριστες), Στιβαχτής 3, Ντουσάρμ 16 (14/25 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Καραγιάννης 4 (3/9 επ.), Δημητρακόπουλος -λ (57% υπ. - 39% άριστες) / Κούλας, Μιχαήλογλου, Λιόντας.