Παλιός γνώριμος των αρχών είναι ο 66χρονος εκπρόσωπος της εταιρείας ΒΙΕΚΑ ΑΕ -εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ειδών υγιεινής-, ο οποίος συνελήφθη χθες για χρέη 19 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Αναστάσιο Κιόλογλου πρώην παράγοντα της ομάδας μπάσκετ του Αρη. Το όνομα του είχε εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση εικονικών τιμολογίων το 2003, αλλά και υπόθεση δωροδοκίας δυο υπαλλήλους των ΣΔΟΕ για να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη ζήτησε και πήρε αναβολή 48 ωρών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.
Στον Αναστάσιο Κιόλογλου το 2003 είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε αυτόν και τα παιδιά του, για έκδοση εικονικών τιμολογίων, καθώς από έλεγχο του ΣΔΟΕ είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις υποβλήθηκαν πρόστιμα και κατατέθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Τότε ο επιχειρηματίας και οι γιοι του καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005, κατά των οποίων άσκησαν έφεση.
Μάλιστα λίγο πριν εκδικαστεί η έφεσή τους, τον Ιούλιο του 2005 ο επιχειρηματίας φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με δυο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, από τους οποίους ζήτησε να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, με νέες, περισσότερο ευνοϊκές για τον ίδιο και τους γιους του ώστε να μειωθούν οι πρωτόδικες ποινές τους.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φέρεται πως του ζήτησαν τότε 30.000 ευρώ και ο 66χρονος επιχειρηματίας αν και συμφώνησε, την ίδια όμως ώρα κατήγγειλε το περιστατικό στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας του έδωσαν ένα πακέτο με 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και δύο από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν σε καφετερία της Θεσσαλονίκης με τα χρήματα.

www.iefimerida.gr