Το μεγάλο πάθος του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε να χρωστά 19 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο ήταν το μπάσκετ. Εκτός από χορηγός της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ το 2002 μέσω της εταιρείας του Fiore Di Bagno φαίνεται πως ήταν χορηγός και σε όλο το τοπικό πρωτάθλημα ΕΚΑΣΘ.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ήταν χορηγός και της ΜΕΝΤ ενισχύοντάς την οικονομικά στην άνοδο της στην κατηγορία της Α1, ομάδα στην οποία είχε διατελέσει πρόεδρος ο φίλος του και γνωστός μεγαλοεργολάβος της Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Πάππας. Ο Αναστάσιος Κιόλογλου όμως είχε κάνει και ένα πέρασμα από το ποδόσφαιρο, όταν την περίοδο 2001- 2002 ήταν χορηγός και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάουσας.
Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη είναι πλέον ελεύθερος και περιμένει στα μέσα του μήνα να εκδικαστεί η υπόθεσή του με το χρηματισμό των εφοριακών στους οποίους είχε δώσει λεφτά για να αλλάξουν προς το καλύτερο τις καταθέσεις του όταν είχε συλληφθεί το 2003 για υπόθεση εικονικών τιμολογίων. 
Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ που είχε προηγηθεί τότε, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα και κατατέθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Βάσει αυτών των αποδεικτικών στοιχείων, ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας και οι γιοι του καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005, κατά των οποίων άσκησαν έφεση

www.iefimerida.gr