Τη δική της άποψη εξέφρασε κάθε δημοτική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν σχετικά με την επέτειο του '12. Ελάχιστες ήταν οι συγκλίσεις, την ώρα που η διοίκηση του δήμου προσπάθησε να >>>καθησυχάσει για το μέλλον των εορτασμών.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα με τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του «Θεσσαλονίκη 2012» προέκυψε από την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ανακοίνωσε ότι οι παραιτήσεις δεν έχουν γίνει δεκτές, ενώ υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία για θετική τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως προέκυψε από τυχαία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή.

Είπε πως το πρόγραμμα του εορτασμού θα εστιασθεί σε δύο περιόδους, το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου και το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι το «Θεσσαλονίκη 2012» ήδη έχει επιδείξει σημαντικότατο έργο και έχει θέσεις τις βάσεις για έναν επιτυχημένο εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει ήδη αξιολογήσει το σύνολο των 274 προτάσεων που είχαν υποβληθεί από το 2009, πολλές από τις οποίες θα συμπεριληφθούν στο τελικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", Κ. Γκιουλέκας, κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι καθυστέρησε στην οργάνωση των εκδηλώσεων. "Χάνουμε την ευκαιρία να δείξουμε σε όλον τον κόσμο, σε δύσκολη οικονομικά συγκυρία, τι είναι η Θεσσαλονίκη και τι μπορεί να προσφέρει", πρόσθεσε.

"Έρχεται σφαγή εργαζομένων κι εσείς θα γιορτάζετε, με φανφάρες, το '12", είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριαννόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοικτή Πόλη", Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό να γιορτάζουμε το '12 στην πόλη που έχει αφιερώσει δρόμους σε συνεργάτες των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων.

"Δεν θέλετε τον εορτασμό" είπε στον κ. Μπουτάρη ο Στέλιος Παπαθεμελής, επικεφαλής της παράταξης “Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων” κι επεσήμανε πως η πόλη, αλλά και ολόκληρη η Μακεδονία ελευθερώθηκε το 1912 από τον τουρκικό ζυγό.

Για την κακή οργάνωση μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη", Χρ. Μάτης, επισημαίνοντας πως η παράταξή του και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν, ήδη, σχεδιάσει εκδήλωση για το '12, την οποία "κάπου θα βρούμε να εντάξουμε", όπως είπε χαρακτηριστικά.