Επισπεύδεται το έργο της κυβέρνησης – Στις 15 Ιανουαρίου στην Αθήνα η τρόικα. >>>
Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, επισπεύδει η κυβέρνηση το έργο της, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τον τόπο από το αδιέξοδο.
Μέσα στις επόμενες 100 ημέρες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων, όπως επίσης οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 90 δισ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, την Πέμπτη συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο ώστε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου -όποτε φτάνει η τρόικα- να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα θα βρεθούν τα επιπλέον μέτρα που θα χρειαστούν για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, άνω των 3 δισ. ευρώ. H τρόικα εκτιμά ότι τα νέα μέτρα πρέπει να βασίζονται στην περαιτέρω μείωση των δαπανών και όχι στην αύξηση των φόρων.
Παράλληλα η κυβέρνηση θα κάνει τις πρώτες συζητήσεις με την τριμερή για τα επιπλέον μέτρα, τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ της τριετίας 2013 - 2015, τα οποία θα εξειδικευθούν το καλοκαίρι.