Παρ'όλο που οι περισσότεροι από εμάς δε αγνοούμε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών  επηρεάζει άμεσα το ψυχισμό μας, πολυάριθμες έρευνες το αποδεικνύουν με ακρίβεια. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι>>>
κάποιες τροφές μπορούν να ρίξουν κατακόρυφα τη διάθεσή µας, ενώ άλλες να την ανεβάσουν στα ύψη. Μάλιστα, η επίδραση των τροφών στον οργανισμό μας διαρκεί περίπου 1,5 -2 ώρες μετά την κατανάλωσή τους.


Μερικές από τις 'τροφές της χαράς'' είναι οι εξής...
  • Σοκολάτα... περιέχει περισσότερες από 300 χηµικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν δράση παρόµοια µε αυτή των κανναβοειδών. Επιδρούν στον εγκέφαλο και φέρνει ευφορία. Σύµφωνα µε έρευνα Ολλανδών επιστηµόνων, οι άνδρες που έτρωγαν µικρή ποσότητα σοκολάτας καθηµερινά είχαν χαµηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χαµηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, αλλά και καλύτερη διάθεση.
  • Τσάι...δεν βελτιώνει µόνο την πνευµατική κατάσταση, αλλά και τη διάθεση. Βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου, χωρίς να προκαλεί τη νευρικότητα που συνδέεται με την καφεΐνη.
  • Τρόφιµα ολικής αλέσεως...τα φασόλια, οι σπόροι και τα αυγά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χηµεία του εγκεφάλου.
  • Καρύδια...θεωρούνται εδώ και καιρό ως µία «τροφή του εγκεφάλου», καθώς «φροντίζουν» τα κύτταρα του εγκεφάλου και τη διάθεση να λειτουργούν σωστά.
  • Ψάρια...μελέτες έχουν δείξει ότι άνδρες και γυναίκες έχουν µικρότερο κίνδυνο να εµφανίσουν συµπτώµατα κατάθλιψης, όταν καταναλώνουν µεγάλες ποσότητες ψαριών, ιδιαίτερα λιπαρών ψαριών, όπως ο σολοµός.
  • Φακές...αποτελούν άριστη πηγή φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη διάθεση και την καλή λειτουργία των νεύρων. Mελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το 38% των γυναικών που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν έλλειψη φυλλικού οξέος.