«Η Ελλάδα κλήθηκε να απαντήσει σε δύσκολα διλήμματα τα οποία τέθηκαν με βίαιο τρόπο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας.  >>>

  

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι «η έξοδος από το ευρώ σημαίνει πτώχευση, δραστική μείωση περιουσιών και εισοδημάτων, καθώς και συνέπειες για το κοινωνικό, το οικονομικό και ενδεχομένως για το πολιτειακό σύστημα».

Εκτίμησε πάντως, ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI», κάτι που όπως είπε, είναι εφικτό «εάν οι εταίροι μας σεβαστούν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου».

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι με την κρίση «έχει διαρραγεί ο εθνικός ιστός, αφού κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα» και έκανε λόγο «για βαθιά κρίση πολιτικής νομιμοποίησης, κρίση εθνικής αυτοπεποίθησης και εθνικής ταυτότητας».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, είπε ότι «είναι το αποτέλεσμα επιπόλαιας και ρηχής αντιμετώπισης κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών» και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν από την αρχή της κρίσης υπήρχε πολιτική συναίνεσης και αν το ζήτημα της μείωσης του χρέους είχε ωριμάσει νωρίτερα στους εταίρους μας».