Σε ένα άχρηστο για το ζώο, αλλά δαπανηρό μέτρο, προβαίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς. Αναγκάζει τους ιδιοκτήτες τους να τοποθετούν τσιπ στα ζώα τους! >>>

Η δικαιολογία του υπουργείου είναι ότι, με τον τρόπο αυτό θέλει να θέσει τέρμα “στο καθεστώς ανευθυνότητας και έλλειψης ρυθμίσεων που διέπει την ιδιοκτησία, στέγαση και εν γένει μεταχείριση των ζώων συντροφιάς”. Λες και τα περισσότερα αδέσποτα που βρίσκονται στους δρόμους να κυκλοφορούν δεν έχουν, ήδη, τσιπάκι…

Από την άλλη, το τσιπ, για να βρεθεί, ξανά, στο σπιτικό του ένα ζώο, είναι εντελώς άχρηστο! Κανείς που θα βρει ένα αδέσποτο στο δρόμο, δεν πρόκειται να το ψάξει για τσιπάκι! Απλά, θα το προσπεράσει! Αντίθετα, κανείς δεν προσπερνά ένα ζώο με κολάρο και την παλιά, καλή ταυτότητα, με το όνομα κι ένα κινητό χαραγμένο σ’ αυτό.

Μοναδικό θετικό στο υποχρεωτικό τσιπάκι είναι ότι θα εντοπίζονται όλοι αυτοί που παρατούν, δεξιά κι αριστερά, τους τετράποδους συντρόφους μας, όταν τους βαρεθούν.

Με το νομοσχέδιο «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», που κατέθεσαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, δημιουργείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους και καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ, για όλους ανεξαιρέτως τους σκύλους και τις γάτες συντροφιάς.

Με το ζόρι… φιλόζωοι δηλαδή! Έτσι, όμως, θα λυθούν τα προβλήματα όλων αυτών που φυλακίζουν σε ένα μπαλκόνι γιγαντόσωμα σκυλιά; Θα είναι οι πρώτοι που θα τα τσιπάρουν. Όπως και ο κυνηγοί, που βάζουν τα πολύτιμα –υποτίθεται- σκυλιά τους, μέσα σε ένα ξύλινο, ή και σιδερένιο, κασόνι, δίπλα στην εξάτμιση των αυτοκινήτων τους.

Και τι θα γίνει με τα τόσα αδέσποτα των δρόμων; Ποια η μέριμνα γι αυτά; Πόσα χρήματα θα δοθούν για στέγες αδέσποτων ζώων από ένα κράτος που δεν μπορεί να διατηρήσει τις δομές στήριξης της τρίτης ηλικίας και πηγαίνει σε ασθενείς νοσοκομείων σούπες με… πιρούνια αντί για κουτάλια, επειδή… δεν έχει για να αγοράσει;