A long time ago in a galaxy far, far away....το πιο πολυαναμενόμενο massively multiplayer rpg των τελευταίων ετών ενσωματώνει πρωτοποριακά στοιχεία. >>>

  

Το Star Wars: The Old Republic ουσιαστικά αντικαθιστά το Star Wars: Galaxies, το οποίο εδώ και οκτώ χρόνια «εκπροσωπούσε» τον κόσμο του Star Wars στα MMORPG's (οι servers του έκλεισαν στις 15 Δεκεμβρίου). Η δημιουργός BioWare είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα Mass Effect και Dragon Age, καθώς και από τους (single player) προκατόχους του Old Republic, τα Star Wars: Knights of the Old Republic και Star Wars: Knights of the Old Republic 2- The Sith Lords (που θεωρούνται ως δύο από τα κορυφαία rpg όλων των εποχών). Το παιχνίδι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός single player rpg (σενάριο, πλοκή, αλληλεπίδραση με σχεδιασμένους σε βάθος NPC's πέραν των άλλων παικτών) με τον online χαρακτήρα, και όλα αυτά μέσα στον πλούσιο κόσμο του Star Wars, του Τζωρτζ Λούκας και της LucasArts.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, που το κάνουν να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές, είναι η χρήση 320 ηθοποιών, οι οποίοι ενσαρκώνουν 4.000 χαρακτήρες, με 260.000 γραμμές διαλόγου, κατά πολύ περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του χώρου (στα οποία συμπεριλαμβάνονται τίτλοι όπως τα εξαιρετικά επιτυχημένα World of Warcraft και Aion).

Ήδη γίνονται συγκρίσεις με το παιχνίδι που κυριαρχεί στο χώρο εδώ και κάτι λιγότερο από δεκαετία: το «αντίπαλον δέος» δεν είναι άλλο από το γνωστό World of Warcraft της Blizzard Entertainment, το οποίο έχει 10.000.000 συνδρομητές, αλλά ελάχιστη ομιλία και μικρή έμφαση στον single player χαρακτήρα.

Μάλιστα, στο παιχνίδι δεν είναι απαραίτητο να είσαι ο... "καλός": Στο ξεκίνημα, ο παίκτης καλείται να επιλέξει μεταξύ της Galactic Republic (δηλαδή της Φωτεινής Πλευράς της «Δύναμης» και των Ιπποτών Jedi) και της Sith Empire (της Αυτοκρατορίας των σκοτεινών Sith, που είναι στραμμένοι στη Σκοτεινή Πλευρά) και να διαλέξει μεταξύ οκτώ ειδών χαρακτήρων, από μία ευρεία γκάμα φυλών που είναι γνωστές στο σύμπαν του Star Wars (Human, Miraluka, Twi'lek, Zabrak κ.α): bounty hunter (κυνηγός επικηρυγμένων στο στιλ του Boba Fett), smuggler (διαστημικός λαθρέμπορος τύπου Han Solo), Jedi Consular (όπως ήταν ο Yoda), Sith Inquisitor (στα πρότυπα του Darth Maul από το Episode 1: The Phantom Menace), Jedi Knight (όπως ο Obi Wan Kenobi και ο Luke Skywalker), Sith Warrior (όπως ο Darth Vader), Imperial Agent (Grand Moff Tarkin) και trooper (θυμηθείτε τους clone troopers της δεύτερης τριλογίας).

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, και θα φαίνεται μεγάλο από τη στιγμή που οι παίκτες το εγκαθιστούν» λέει η Σάντι Βάλε, audio producer της BioWare. «Ακόμα καλύτερα, θα φαίνεται έτσι όταν κάποιος βγαίνει 'εκεί έξω' και αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα προσθέτουμε στο παιχνίδι τακτικά νέο υλικό και voice work για πολλά χρόνια».