Την αγωνία κατοίκων της Κάτω Πυλαίας, σχετικά με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων -μονίμων- κατοικιών τους, μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.>>>

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, καταθέτει την ανησυχία και τον προβληματισμό τον ιδιοκτητών αυθαιρέτων που, βάσει του Ν.4014/2011, προσπαθούν να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Καράογλου, "η αγωνία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων του συνοικισμού Κάτω Πυλαίας συνοψίζεται τόσο στο ύψος του προστίμου όσο και στο μικρό χρονικό όριο των 36 δόσεων, που ο Ν.4014/2011 προβλέπει για την εξόφληση αυτής της οφειλής. Οι 36 δόσεις θεωρούνται λίγες σε σχέση με το ύψος του προστίμου και τη διάταξη που αναφέρεται στην απώλεια της ρύθμισης, στην περίπτωση που δεν πληρωθούν 3 συνεχόμενες δόσεις". Ο βουλευτής αναφέρει ότι "η δύσκολη οικονομική περίοδος και τα πενιχρά οικονομικά αρκετών οικογενειών κάνουν επιβεβλημένη την αύξηση του αριθμού των δόσεων σε 5 ή 6 χρόνια, δηλαδή σε 60 ή 72 δόσεις". Προσθέτει ότι "με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα προβούν στην τακτοποίηση των αυθαίρετης μόνιμης κατοικίας τους και την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο θα πολλαπλασιάσει τα έσοδά του, εξαιτίας του πλήθους των δηλώσεων τακτοποίησης", για να καταλήξει με την ερώτηση αν "προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να προβεί σε σχετική διάταξη που θα ρυθμίζει με ευνοϊκότερους όρους την τακτοποίηση των αυθαιρέτων μόνιμων κατοικιών."