Την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, στον Ξενώνα Καρκινοπαθών στην Πυλαία θα στηθεί ένα γνώριμο σκηνικό: Κορδέλα, για να κόψει κάποιος επίσημος και να τον εγκαινιάσει. Θα είναι η τρίτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο… >>>

 

Όπως ανακοινώθηκε –κι όπως έσπευσαν “ενημερωτικά blog” να δημοσιεύσουν, ο ξενώνας είναι έτοιμος να υποδεχτεί του πρώτους 30 – 35 ασθενείς και συνοδούς μέσα στο Δεκέμβριο. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι, στα εγκαίνια θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μια καλή ευκαιρία για να τους… ξαναδούμε.

Αυτήν τη φορά, θα υπάρχει ένα νέο πρόσωπο: Ο υφυπουργός Υγείας, ψυχίατρος, στέλεχος της Ν.Δ., Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Θα είναι από τα λίγα διαφορετικά πρόσωπα που θα στηθούν στη σειρά, για μια φωτογραφία στο κόψιμο της κορδέλας. Κάποιοι άλλοι θα φωτογραφηθούν (χαμογελαστοί και πάλι) για τρίτη φορά.

Το κτίριο έμενε κλειστό για 3 χρόνια καθώς δεν υπήρχε φορέας για να αναλάβει τη διαχείρισή του. Στο διάστημα αυτό προκλήθηκαν βλάβες που το κατέστησαν μη κατοικήσιμο. Το περασμένο Αύγουστο, με υπουργική απόφαση, η λειτουργία του ανατέθηκε στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Κέντρο και στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ενώ τα λειτουργικά του έξοδα, περί τις 250.000 ευρώ το χρόνο, θα καλύπτει το «Θεαγένειο».

Τις επισκευές κάλυψε ο Σύλλογος Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η μονάδα αποτελείται από τέσσερα κτίρια, συνολικού εμβαδού 4.112τμ. Σε αυτά μπορούν να φιλοξενηθούν 100 ασθενείς και οι συνοδοί τους σε δωμάτια που διαθέτουν τουαλέτα και μπάνιο. Υπάρχουν επίσης, χώροι υποστηρικτικών και βοηθητικών λειτουργιών, αίθουσες φυσικοθεραπείας, εργασιοθεραπείας, πολλαπλών χρήσεων, αμφιθέατρο και εστιατόριο.

Το ένα από τα κτίρια έχει διαμορφωθεί ειδικά για παιδιά.

Για να δούμε αν αυτήν τη φορά θα προχωρήσουμε σε… ένα βήμα μετά τα εγκαίνια.