Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιόρτασε μαζί με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης την ολοκλήρωση της ανάπλασης της α΄ προβλήτας του λιμανιού με εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο χώρο του εντευκτηρίου του λιμανιού. >>> Οι εκδηλώσεις έγιναν με την οργανωτική φροντίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού. 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων το εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ανέπτυξε πολύπλευρες δράσεις με επίκεντρο παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπως αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, ζωγραφική- χειροτεχνία, μουσική κ.α. 
Η θετική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμά αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης από δεκάδες μικρούς και μεγάλους δημότες που μετέφεραν το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου το πνεύμα των ημερών στην «Θαλάσσια Πύλη» της πόλης, παρουσία των Αντιδημάρχων Καλυψώς Γούλα, Κωνσταντίνου Ζέρβα και Χασδάι Καπόν. 
Παιδιά και γονείς άκουσαν τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου και από μπάντες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.