Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του έκανε λόγο σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Πήρε πίσω την ομολογία ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Υποστήριξε πως οι εμπρησμοί έγιναν στα… δάση της πατρίδας του! >>>

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Μεσούτ Γιλμάζ υποστήριξε ότι υπήρξε παρανόηση των δηλώσεών του. «Το άρθρο (σ.σ. της εφημερίδας «Birgun») είναι εντελώς διαστρεβλωμένο», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ», λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. «Εχω κάνει ήδη την απαραίτητη δήλωση στο πρακτορείο Anadolu, το πρωί. Νομίζω ότι οι Ελληνες φίλοι μας βιάστηκαν να αντιδράσουν», παρατήρησε.

Υποστήριξε πως «το ζήτημα διαστρεβλώθηκε πλήρως για λόγους εντυπωσιασμού».

Αλλά και η ανασκευασμένη δήλωση Γιλμάζ προκαλεί προβλήματα –αυτήν τη φορά στα εσωτερικά της Τουρκίας. Ο Τούρκος υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου, δήλωσε:

«Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Γιλμάζ ... Δεν έχουμε τέτοια πληροφορία. Θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Η περίοδος 1994-1997 είναι αυτή κατά την οποία είχαν γίνει οι περισσότερες πυρκαγιές στα παράλια της Μεσογείου. Με αυτήν συμπίπτει και η περίοδος που αναφέρει ο Γιλμάζ», δήλωσε ο κ. Ερογλου και κατέληξε:

«Σε καιρό πολέμου, οι μυστικές υπηρεσίες προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτό και σε καιρό ειρήνης. Αυτό όμως είναι θέμα στρατιωτικής κατασκοπείας. Το υπουργείο μας δεν είναι μέρος του θέματος αυτού».