Στις επίσημες διαπραγματεύσεις παραπέμπει τον πρωθυπουργό των Σκοποίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην απαντητική επιστολή του. >>>

 

Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Σαμαρά στις 16 Δεκεμβρίου, με την οποία τον προσκαλούσε σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην απάντησή του, ο κ. Σαμαράς, του αναφέρει ότι, λόγω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας, δεν πιστεύει ότι μία μεταξύ τους συνάντηση θα ήταν επί του παρόντος επωφελής.

Ο κ.Σαμαράς, στην επιστολή του αυτή η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων από το γραφείο του κ Γκρούεφσκι, προσθέτει:

«Ο πιο συνετός τρόπος να συνεχίσουμε θα ήταν, αυτή τη στιγμή, να ενθαρρύνουμε περαιτέρω την υπάρχουσα διαδικασία των επίσημων διαπραγματεύσεων, που περιγράφονται από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος το συντομότερο δυνατό. Μία εξέλιξη η οποία, είμαι σίγουρος ότι και εσείς συμφωνείτε, θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Είμαι υποχρεωμένος, ωστόσο, να σημειώσω ότι οι συστηματικές πράξεις της Κυβέρνησής σας και των αξιωματούχων της ΠΓΔΜ, θέτουν εμπόδια στην ως άνω αναφερθείσα διαδικασία. Έτσι, θα σας προέτρεπα ιδιαίτερα να υιοθετήσετε μια θετική προσέγγιση προς αυτό το σημαντικό ζήτημα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο Κυβερνήσεις μας και το οποίο έχουμε συμφωνήσει να επιλύσουμε».